Romaero a informat joi BVB: I-a fost aprobată cererea de intrare în insolvenţă. Acţiunile companiei au fost suspendate

Sursă foto: emeoutlookmag.com

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a Romaero, companie de stat specializată în producţie, servicii şi cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile şi militare de pasageri sau cargo. În calitate de administrator judiciar a fost desemnată Expert Insolvenţă SPRL, filiala Bucureşti.

”Prin hotărârea pronunţată în data de 17.01.2024, în cauza nr. 39261/3/2023, Completul reunit Camera de Consiliu C.9 de la Secţia a VII-a Civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti a admis cererea Romaero SA de deschidere a procedurii de insolvenţă în formă generală, la solicitarea debitoarei, prin reorganizare judiciară conform dispoziţiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi cu menţirea dreptului de administrare. Astfel, se va proceda la restructurarea societăţii în baza unui Plan de reorganizare, în conformitate cu prevederile art. 67 alin. (1) lit. (g) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă”, arată un anunţ transmis joi Bursei de Valori Bucureşti.

În calitate de administrator judiciar a fost desemnată Expert Insolvenţă SPRL, filiala Bucureşti.

”Încheierea de şedinţă este executorie şi poate fi atacată cu apel, ce va fi dispus la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă”, se precizează în anunţ.

Acţiunile companiei au fost suspendate miercuri seara, 17 ianuarie 2024, de la tranzaţionare, potrivit unui anunţ transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL