Româna – limba străină pentru care companiile din Spania le oferă angajaților cei mai mulți bani în plus la salariu

Bancnote Euro / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Româna este limba străină pentru care companiile din Spania le oferă angajaților cei mai mulți bani în plus la salariu, conform datelor analizate de Profit.ro.

Concluzia rezultă dintr-un studiu în care au fost analizate 500.000 de oferte de muncă. Astfel, limbile străine pe care angajatorii din Spania le recompensează cel mai bine din punct de vedere financiar sunt: româna, portugheza, araba și franceza.

Româna este cea mai bine plătită limbă străină în Spania. Vorbitorii de română câștigă un salariu mediu anual de 82.865 de euro, aproape de trei ori mai mare decât salariul mediu spaniol, conform Preply.

Engleza și germana sunt la mare distanță și, în mod surprinzător, ocupă abia locurile 9 și 10 în rândul celor mai bine plătite limbi străine pe piața muncii din Spania.

Engleza și franceză sunt însă cele mai căutate de angajatorii spanioli, judecând după numărul ofertelor de muncă. Cu aproximativ 15.864 de oferte de muncă publicate, engleza este prima în clasament. Cu toate acestea, în pofida popularității sale în rândul companiilor, se află pe locul nouă în ceea ce privește salariile: aproximativ 48.960 de euro pe an, o sumă doar puțin mai mare decât salariul mediu din Spania.

Franceza este a doua cea mai solicitată limbă, deși există mult mai puține locuri de muncă care necesită vorbitori de franceză, cu aproximativ 2.000 de posturi vacante.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: