România, locul 2 în Europa ca număr de specialiști IT. Ce vor angajații din domeniu și cum văd perspectivele pieței

Sursa foto: Freepik
Numărul de specialiști IT angajați în România a înregistrat o creștere constantă în ultimii ani, fiind unul dintre sectoarele cu cele mai mari salarii, dar și cu un grad mare de mobilitate a forței de muncă. România e pe locul 2 în Europa ca număr de specialiști IT.

În acest sens, studiul „Cum e să lucrezi în IT în 2024”, realizat de platforma de recrutare online bestjobs în parteneriat cu Orion Innovation, lider global de servicii și soluții IT, conturează profilul angajatului în IT și provocările pe care activitatea profesională în acest domeniu le ridică.

Astfel, 3 din 5 angajați în IT&C consideră 2024 un an care va aduce schimbări semnificative în industria IT. Salariul (30%), posibilitățile de dezvoltare și creștere (20%), flexibilitatea modului de lucru (15%) și pachetul de beneficii (13%) sunt cele mai importante criterii de care specialiștii în IT țin cont în acceptarea unei oferte de angajare.

Cu toate acestea, 47% dintre respondenții studiului consideră că este mai greu în această perioadă să facă o schimbare profesională.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL