România – Ungaria: INCIDENTE pe Arena Naţională

Sute de petarde au explodat şi zeci de fumigene au fost aruncate pe teren înaintea partidei, iar suporterii ungari au încercat să intre peste cei români de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiţi să folosească gazele lacrimogene. Jandarmii au evacuat o parte a fanilor români de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Naţională după ce suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine.

Jandarmii au evacuat o parte a fanilor români de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Naţională, sâmbătă, după ce suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine, acestea făcând uz de gaze lacrimogene.

Fanii au aruncat cu petarde şi scaune, iar după ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene s-au îndreptat spre tribuna a doua, mulţi rămânând pe inelul intermediar, potrivit Mediafax.

În momentul intonării imnului Ungariei, fanii maghiari, îmbrăcaţi în negru, au afişat plăcuţe în culorile naţionale ale ţării vecine.

La intonarea imnului Ungariei, fanii maghiari au fost dotaţi, fiecare, cu câte un steag, în timp ce românii au huiduit şi au aprins torţe pe care le-au aruncat înspre sectoarele de peluză ocupate de suporterii maghiari.

Imnul Ungariei nu s-a auzit aproape deloc pe stadion din cauza huiduielilor şi ale petardelor care explodau.

Jucătorii unguri au crezut că intonarea imnului lor s-a terminat şi i-au aplaudat pe fani, însă de la staţia de amplificare s-au mai auzit acordurile pentru câteva secunde.

Fanii români de la Peluza Nord au afişat bannerul „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil!”, scris în culorile steagului naţional şi au afişat un drapel care acoperea jumătate din peluză. Totodată, fanii de la Peluza Sud au afişat bannerul „04.06.1920” cu trimitere la Tratatul de la Trianon, în urma căruia s-au stabilit graniţele Ungariei.

Versurile imnului naţional au fost proiectate pe cele patru tabele de marcaj ale stadionului.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL