Romsilva a alocat în acest an peste 220 de milioane de lei pentru regenerarea fondului forestier

Sursa: Facebook

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a alocat în acest an peste 220 de milioane de lei pentru regenerarea unei suprafeţe de 13.076 de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care aproape 70% prin regenerări naturale, arată datele furnizate de Romsilva.

„Programul anual de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului, administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, a prevăzut regenerarea a 13.076 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale şi 4.183 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantaţii pe 2.368 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane de lei”, au transmis reprezentanţii Romsilva.

În campania de împăduriri de primăvară, RNP a regenerat 10.953 hectare, 7.737 prin regenerări naturale şi 3.216 regenerări artificiale, adică prin lucrări de împăduriri, fiind plantaţi 21,45 milioane de puieţi forestieri. Aceste suprafeţe includ 31 de hectare de perdele forestiere pentru protecţia autostrăzilor A1 şi A2, înfiinţate de direcţiile silvice Ialomiţa şi Giurgiu. Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, au fost realizate lucrări de completări pe 2.009 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor calamitate pe alte 496 de hectare.

Potrivit sursei citate, campania de împăduriri de toamnă a debutat în ultima decadă a lunii noiembrie, pe fondul secetei prelungite şi al temperaturilor ridicate, şantierele de împăduriri fiind concentrate, în cea mai mare parte, în zone de câmpie din sudul ţării şi zone din lunca şi Delta Dunării.

„În campania de împăduriri de toamnă au fost prevăzute lucrări pentru regenerarea a 2.506 hectare, din care 1.452 hectare prin regenerări naturale şi 1.054 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru care sunt necesare 3,6 milioane de puieţi forestieri. De asemenea, au fost prevăzute lucrări completări curente pe 362 hectare fond forestier şi lucrări de refaceri pe alte 330 hectare”, au menţionat reprezentaţii regiei.

În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale şi 24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieţi forestieri.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier la standarde internaţionale. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL