Rusia: Kremlinul respinge solicitările UE privind o anchetă internaţională în cazul morţii lui Aleksei Navalnîi

Sursă foto: Facebook

Rusia a respins marţi solicitările Uniunii Europene pentru efectuarea unei anchete internaţionale în cazul morţii principalului opozant rus Aleksei Navalnîi în condiţii suspecte în închisoare, în timp ce mama acestuia, Ludmila, a adresat un mesaj personal preşedintelui rus Vladimir Putin, cerându-i să dispună ca trupul fiului său să-i fie predat pentru a-l îngropa, relatează miercuri DPA.

„Mă adresez dumneavoastră, Vladimir Putin, pentru că soluţia la această problemă depinde doar de dumneavoastră”, îi transmite Ludmila Navalnaia într-o înregistrare video de un minut filmată în faţa coloniei penitenciare „Lupul polar”, unde fiul ei a fost transferat în decembrie pentru a ispăşi o pedeapsă de 19 ani de închisoare.

Autorităţile ruse susţin că Aleksei Navalnîi (47 de ani) a decedat subit vinerea trecută (16 februarie) în timpul unei plimbări în curtea închisorii.

„Lăsaţi-mă să-mi văd fiul. Cer ca trupul lui Aleksei să-mi fie eliberat imediat pentru ca să-l pot îngropa omeneşte”, i se adresează Liudmila Navalnaia lui Putin în acest mesaj.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: