Sălaj: Nicolae Ciucă a inaugurat piața agroalimentară din Șimleu Silvaniei, cumpărând ceapă și mere

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Piaţa agroalimentară din Şimleu Silvaniei, un proiect în valoare de aproximativ opt milioane de euro, a fost inaugurată, vineri, în prezenţa preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, a vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Lucian Bode, a europarlamentarilor Daniel Buda şi Rareş Bogdan şi a autorităţilor locale şi judeţene.

În cadrul unui tur al pieţei, Nicolae Ciucă a cumpărat de la localnici ceapă de Pericei şi mere şi a făcut o adevărată baie de mulţime, discutând şi dând mâna cu numeroşi cetăţeni.

„Trebuie să creăm condiţii umane, civilizate, pentru că acei oameni pe care i-am văzut astăzi că vin aici, la tarabă, cu mâinile crăpate, să nu stea pe timpul iernii în frig, să-şi vândă produsele. Asta este ceea ce trebuie să facă fiecare dintre cei care şi-au asumat responsabilitatea să conducă. Atunci când conduci, trebuie să te gândeşti că îi reprezinţi pe acei oameni. Iar acei oameni au aşteptări şi, într-un mandat, trebuie să facem în aşa fel încât aşteptările lor să fie împlinite”, a declarat preşedintele Senatului.

Redăm mesajul preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă:

„Domnule vicepreședinte al Camerei Deputaților, domnilor parlamentari, europarlamentari, domnule președinte al Consiliului Județean Mureș, domnule primar,

Încă o dată, dragi cetățeni ai orașului Șimleul Silvaniei, sunt foarte bucuros să vin pentru prima dată la o activitate la care am promis că am să particip, i-am promis domnului primar anul trecut, atunci când l-am avut invitat de Ziua Tineretului la Guvern și fiind cel mai tânăr primar am avut plăcerea să schimbăm câteva cuvinte și să-mi prezinte planurile ambițioase pe care le are și pe care, iată că începe să le îndeplinească în mandatul său.
I-am promis atunci că vom găsi noi un moment în care să ajungem la Șilmeul Silvaniei și să vedem ce face cu entuziasmul să tineresc și iată că tinerețea este o virtute și mi-a plăcut foarte mult că l-a menționat pe șeful piețelor din Municipiul Cluj, ceea ce arată disponibilitatea de a învăța. Adică, este foarte clar că există modele pe care trebuie să le îmbrățișăm, să le urmăm iar nivelul de administrație liberală din Transilvania sunt un exemplu pentru toată țara.
Ceea ce a făcut domnul primar este un exemplu prin care putem să arătăm că nu ne este rușine să învățăm, nu ne este rușine să întrebăm, trebuie să facem în așa fel încât, prin aceste relații de colaborare, de schimb de experiență, să demonstrăm mai multă unitate și solidaritate în ceea ce înseamnă obiectivele noastre locale și obiectivele noastre naționale.
De fiecare dată când am ocazia, le recomand tuturor colegilor să ne uităm acolo unde s-au făcut lucruri mai bine decât s-au făcut la noi, unde există mai multă modernitate, că până la urmă asta așteaptă cetățenii de la noi.
Am putut să văd bucuria cetățenilor din Șimleul Silvaniei pentru această piață.
Este o chestiune absolut normală. Trebuie să creăm condiții umane, civilizate, pentru că acei oameni pe care i-am văzut astăzi, care vin aici la tarabă, cu mâinile crăpate de muncă, să nu stea pe timpul iernii în frig, să își vândă produsele.
Asta este ceea ce trebuie să facă fiecare dintre cei care și-au asumat responsabilitatea să conducă o urbe.
Atunci când conduci o urbe trebuie să te gândești că îi reprezinți pe acei oameni iar acei oameni au așteptări și într-un mandat trebuie să facem în așa fel încât așteptările lor să fie împlinite.
Deci, domnule primar, distinși membrii ai Consiliului Local, dați-mi voie să-i felicit, să le mulțumesc pentru că au reușit să ducă acest proiect la capăt, să-i mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean pentru că este o chestiune de punere laolaltă a tuturor resurselor, sunt resurse de la Consiliul Local, sunt resurse de la Consiliul Județean și iată că sunt resurse și de la Guvern.
Atunci când există bunăvoință și când există înțelegere și când explicații și argumente se pot face lucruri despre care nu trebuie să spunem că sunt mărețe, sunt lucruri normale. Am ajuns, iată, să ne bucurăm de normalitate.
Este bine că am ajuns și până aici dar trebuie să avem un nivel de ambiție mai mare decât atât.
Încă o dată, felicitări, vă mulțumesc și mă bucur foarte mult că am putut să fiu astăzi alături de dumneavoastră și să împărtășesc bucuria pe care am putut s-o văd în rândul cetățenilor
Vă doresc spor la cumpărături. Ne apropiem de luna sărbătorilor, există entuziasm, se simte deja pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul de an. Să primim cu multă speranță și optimism anul care vine!”

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL