Salariile bugetarilor, îngheţate în 2024

Sursă foto: X

Salariile bugetarilor vor fi îngheţate anul viitor, măsura instituită de Guvern interzicând stabilirea de drepturi de natură salarială suplimentare față de cele stabilite în legislația specifică în vigoare.

Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru raportarea arieratelor de către instituțiile publice a fost aprobată în ședința de Guvern din data de 16 noiembrie. Actul normativ prevede ca, începând cu data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, conducătorii autorităților/instituțiilor publice care au calitatea de ordonator de credite nu mai pot emite acte administrative prin care să stabilească drepturi de natură salarială suplimentare față de cele stabilite în legislația specifică în vigoare.

Astfel, se reglementează și faptul ca instituțiile publice, indiferent de modalitatea de organizare și finanțare, nu vor mai putea raporta în categoria arierate eventualele drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare și contribuțiile aferente acestora, sumele respective raportându-se în categoria plăți restante.

Prin actul normativ se va debloca situația existentă în prezent în cazul unor instituții publice, astfel încât să-și poată desfășura în continuare activitatea pentru care au fost create.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL