Sănătatea arborilor din București, verificată cu tomograful într-un ritm de 100 de copaci pe an

copaci furtuni
Sursa foto: ISU Cluj

Primăria Capitalei a ieșit cu tomograful pentru a evalua starea de sănătate a pomilor de pe domeniul public. În câteva ore, specialiștii de mediu pot spune dacă un copac e bolnav sau nu. Însă, tomograful nu poate fi folosit iarna, numărul de angajați e mic, iar cu un singur tomograf nu se pot verifica mii de copaci pentru care bucureștenii au trimis sesizări de pericol.

Copacii pică în Capitală precum frunzele. Singura modalitate prin care asemenea accidente pot fi prevenite sunt verificările efectuate de specialiști cu tomografe. Numai că în București există doar trei aparate, ceea ce face ca listele cu arbori periculoși să fie lungi, iar Primăriile nu fac față cererilor.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Au dreptate, adică avem întârzieri în emiterea avizelor de defrișare. Asta vine pentru că ani de zile nimeni nu a verificat ce se toaletează, defrișează.

Anul acesta au fost trimise către Primăria Capitalei 760 de solicitări pentru defrișarea copacilor. Dintre acestea, 33 au primit aprobare. Iar într-un singur an, au fost analizați cu tomograful puțin peste 100 de arbori.

Alex Anca, expert superior de mediu la Primăria Municipiului București: Cu ajutorul acestui ciocan electronic începem măsurarea vitezelor din trunchi, folosind lovituri mecanice și veți vedea că pe grafic vor fi niște viteze, care la final vor cumula rezultatul final.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL