Scandalurile candidatului USR la Primăria Lugoj. Dezastru în spitale

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

USR se pregătește pentru alegerile locale din 2024 și a anunțat candidatul pentru Primăria Lugoj. Medicul Erwin Floroni va candida din partea USR, după ce în ultimii ani a condus fără succes organizația USR Lugoj. Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că Floroni ar fi un mare salvator al sistemului de sănătate din Lugoj, însă acesta a lăsat în urma sa un haos, iar Primăria Lugoj, pe care vrea să o conducă, îl suspectează de încălcarea legii.

„Erwin este povestea de succes a multor români implicați. A plecat dintr-o comunitate mică, s-a format profesional la facultăți din România și străinătate și a revenit pentru a face bine comunității. A ajuns managerul spitalului din oraș într-un moment greu și, așa cum a transformat spitalul, va schimba și Lugojul”, spunea Drulă la prezentarea candidatului.

Minciunile lui Drulă

Cătălin Drulă începe cu o mare minciună campania electorală din Lugoj, precizând că medicul „s-a format profesional la facultăți din România și străinătate”. Din CV-ul publicat de Erwin Floroni, în momentul susținerii doctoratului în medicină, reiese că acesta a studiat și muncit doar în România. Nu are nicio experiență profesională în străinătate.

Floroni a terminat liceul la Oțelul Roșu, apoi a făcut Facultatea de Medicină în Timișoara. În 19998 a început să lucreze la Spitalul din Otelul Roșu, apoi în Timișoara și din 2006 lucrează în Lugoj. Nici în lista de cursuri la care a participat nu apare numele vreunei instituții din străinătate. Cătălin Drulă demonstrează că nici măcar nu știe ce studii și experiență profesională are candidatul pe care îl propune pentru Primăria Lugoj.

Dezastrul lăsat de Floroni la Spitalul Lugoj

În perioada martie 2017-noiembrie 2020, Erwin Floroni a fost manager al Spitalului Municipal din Lugoj. Cătălin Drulă minte din nou și spune că „a transformat spitalul”, însă transformarea a fost una negativă. Spitalul din Lugoj condus de Floroni a strâns mari datorii în acea perioadă.

În anul 2018, Floroni decide să facă marea „transformare”: holul către secția managerului spitalului a fost placat cu marmură neagră în valoare de 250.000 de lei. Într-un spital care nu avea nici cele mai minime condiții de igienă, Floroni a decis să-și modernizeze coridorul pe care se plimba în fiecare zi.

Mai multe controale efectuate de Curtea de Conturi la Spitalul din Lugoj au arătat că numeroase medicamente și materiale sanitare lipseau din stocuri. Spitalul din Lugoj nu avea nici măcar o evidență a medicamentelor care erau folosite, arată presa locală. De asemenea, s-ar fi acordat mai multe sporuri nelegale pentru persoanele din conducerea spitalului, inclusiv pentru manager.

Erwin Floroni/ Sursa: Facebook

Scandalul cu Primăria Lugoj

Medicul Floroni este acuzat de Primăria Lugoj că ar fi branșat la sistemul de canalizare, însă fără să aibă un contract cu compania care administrează acest serviciu. Primăria a încercat să facă verificări pe terenul USR-istului, însă nu i s-a permis acest lucru.

Claudiu Buciu, consilier al primarului interimar, a declarat că Floroni s-a opus acestui control:

„Colegii de la Meridian 22 S.A. s-au deplasat la una dintre proprietățile domniei sale pentru a verifica dacă este branșat sau nu la canalul colector al Municipiului Lugoj. Din păcate proprietarul “anexei la exploatația agricolă” în care locuiește, nu a permis operatorului să verifice acest lucru, invocând că este proprietarul terenului respectiv”, precizează Buciu.

Reprezentanții companiei Meridian 22 au anunțat că vor să obțină o autorizație judecătorească pentru a face controale pe terenul USR-istului, după ce în oraș au fost descoperite mai multe familii care erau branșate la sistemul de canalizare și apă fără să aibă un contract. Nici Erwin Floroni nu a putut demonstra că ar avea vreun contract pentru astfel de servicii sau că vreodată a plătit pentru aceste servicii.

În 2020, USR a trimis-o pe Daniela Țepeș-Paleu în cursa pentru Primăria Lugoj și a obținut doar 10% din voturi, pe locul 3, după candidații PNL și PSD. USR nu are o mare influență în Lugoj și nici în opoziție nu reușește să aibă mai multă vizibilitate cu cei 3 consilieri locali.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: