Scântei în coaliție pe tema comasării alegerilor. Romașcanu: „Nu i s-a cerut PNL-ului așa ceva!”

Foto PS News

Invitați în emisiunea “ Puterea Știrilor” moderată de Marinela Angheluș, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu și Bogdan Stoica – editorialist PS News.ro au avut un dialog despre principala temă politică a momentului: comasarea alegerilor. Cu ce mandate merg partidele la ședința de vineri sau ce ar însemna pentru PNL să susțină un candidat PSD la prezidențiale sunt câteva dintre întrebările care s-au dezbătut.

Lucian Romașcanu: Liberalii au posibilitățile limitate în negociere, ceea ce va duce, probabil, la rămânerea actualului calendar de alegeri

„Președintele Marcel Ciolacu a spus că nu vom merge pe această discuție (n.r. a calendarului alegerilor) doar dacă ne prezentăm cu un calendar pe tot anul, că nu mințim oamenii și ne facem negocieri politice doar pentru că ne avantajează. Și mai apoi mai vedem ce facem. Este o decizie pe care ne-am ținut și pe care o respectăm pentru că așa e normal pentru pentru alegători să știe ce se întâmplă tot anul. Domnii de la Partidul Național Liberal văd că au posibilitățile limitate în negociere, ceea ce probabil că va duce la rămânerea actualului calendar de alegeri așa cum este legal și lucru pe care pe noi nu ne deranjează.

Dacă vineri, sâmbătă nu se ajunge la o concluzie, e destul de târziu să se mai poată face ceva după aceea, dar e o chestiune pe care lumea trebuie s-o știe. Nu noi am cerut aceste lucruri, comasare, cum toată lumea a analizat și a spus pe toate canalele medii, ar lucra în favoarea PNL-ului. Dumnealor nu pot să vină doar să-și negocieze interesul propriu de la momentul iunie, iar apoi să vedem în ședințele de coaliție(…). La liberali, Cîțu se exprimă de hai să vedem ce facem, să facem un consiliu politic național, ca să terminăm odată cu coaliția asta după care vine dl. Blaga și o spune pe aia cu calul și cu hamul. Deci dacă dânșii au alte gânduri, să ni le spună de pe acum, pentru că nu e niciun fel de problemă”.

„Eu îmi doresc această coaliție care, chiar cu toate neîmplinirile, multe din ele exagerate sau neadevărate, a adus creștere economică, a adus creșteri de venituri, stoparea inflației, deci s-au făcut niște lucruri extrem de importante. Ar fi păcat ca o luptă internă din cadrul PNL-ului, pentru că eu așa o percep, să afecteze actul de guvernare important pentru țară”, a adăugat Romașcanu.

Întrebat despre declarația europarlamentarului PNL Gheorghe Falcă care spune că PSD a cerut PNL-ului, în ultima discuție privind alegerile privind comasarea alegerilor, ca PNL să susțină un candidat PSD la alegerile prezidențiale, Lucian Romașcanu a spus că nu știe despre această discuție.

“Eu, din calitatea pe care o am, nu am această informație și în principiu-s destul de bine informat. Deci nu s-a cerut așa ceva. Există, văd acum un alt scenariu pe care îl vehicula media legat de ce vor PNL-iștii, și anume să avem un candidat susținut de ambele partide, cel mai bine plasat în sondaj” a răspuns Lucian Romașcanu.

La rândul său, Bogdan Stoica, editorialist PS News, a subliniat faptul că în această guvernare pSD și PNL au lucrat bine împreună.

“Cred că PSD vrea  întâi să-și regleze respectul(…) și după aia vor ajunge la o înțelegere cu PNL, pentru că ei sunt parteneri, chiar sunt foarte compatibili.  Mi se pare că n-ar trebui să treacă peste asta (…) Ei se vor hăitui pe aici, pe colo, dar nu se vor atinge de interesele comune și interesele comune, după părerea mea, le sunt dictate de afară. România trebuie să rămână o țară stabilă și compatibilă cu valori europene și atlantice, pentru că altfel ne mănâncă rușii pe pâine. E foarte simplu”.

 

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: