Scenariile în care Nicușor Dan ar putea fi învins la Primăria Capitalei. Burduja, candidatul cu scorul cel mai mare

Sursa foto: X

Sebastian Burduja este cel mai potrivit candidat al PSD – PNL care îl poate întrece pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei, arată cel mai recent sondaj INSCOP.

Conform ultimului sondaj INSCOP, făcut la comanda Institutului pentru Libertate și Democrație, există mai multe scenarii posibile pentru Primăria Capitalei.

Într-un prim scenariu, în care candidată este Gabriela Firea din partea PSD și PNL, social-democrata ar strânge 22,2%, în timp ce Piedone ar avea 35,1%, iar Nicușor Dan 31,6%. Reprezentantul AUR, Mihai Enache, ar lua 6,5%.

Al doilea scenariu, în care sunt mai mulți candidați, îl indică câștigător pe Cristian Popescu Piedone, care ar avea 39,5%, în timp ce Nicușor Dan, susținut de Aliața Dreapta Unită, ar avea 30,9%, iar Sebastian Burduja, luat în calcul drept candidatul PNL-PSD, ar avea 18,7%. În schimb, candidatul AUR, Mihai Enache, avea avea o intenție de vot de 6,9%.

În al treilea scenariu, cu Ionuț Lupescu drept candidat a PNL-PSD, acesta ar obține 15,5%. Primul loc ar fi ocupat tot de Cristian Popescu Piedone, cu 40,3%, în timp ce Nicușor Dan e la 33,3%.

Dacă Piedone ar fi scos din schemă, politicianul care l-ar pune în dificultate pe Nicușor Dan ar fi Sebastian Burduja, actualul ministru al Energiei.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL