Scenariu apocaliptic cu un atac nuclear asupra Seulului

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Seulul şi Washingtonul ar trebui să modernizeze aproximativ 100 de arme nucleare tactice americane pentru a sprijini securitatea Coreei de Sud împotriva ameninţărilor tot mai mari venite dinspre Coreea de Nord, arată un raport de cercetare citat de agenţia sud-coreeană de presă Yonhap. Scenariul unui atac nuclear asupra Seulului anticipează aproape două milioane de victime, în vreme ce Kim Jong Un ar urmări să-și crească arsenalul până la peste 300 de arme nucleare, potrivit raportului.

Institutul Asan pentru Studii Politice şi RAND Corp. au făcut această recomandare într-un raport comun, subliniind că Phenianul „a stabilit deja o forţă de arme nucleare care ar putea reprezenta o ameninţare existenţială” pentru Coreea de Sud şi este „pe punctul” de a reprezenta o ameninţare serioasă pentru SUA.

„Kim Jong-un pare să planifice o forţă de cel puţin 300 până la 500 de arme nucleare. Pragul de 300 de arme ar putea fi aproape atins în 2030”, se arată în raportul intitulat „Opţiuni pentru consolidarea asigurării nucleare a Republicii Coreea”, citat de Yonhap, potrivit Agerpres.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: