Schimbări majore în asigurări, cu impact pentru milioane de români

foto: unsplash.com
foto: unsplash.com

La jumătatea lunii ianuarie a acestui an a intrat în vigoare o lege care a trecut mai degrabă neobservată, cel puțin la nivel de discuții publice.

Totuși, legea 17/2024, care modifică atât legea 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare cât și alte acte normative cu impact în domeniu, aduce schimbări semnificative, mai ales în ceea ce privește îmbunătățirea capacității autorităților de a interveni timpuriu și eficient acolo unde societățile de asigurare încep să aibă probleme de solvabilitate.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va putea lua cu ușurință măsuri radicale, cum ar fi înteruperea subscrierii.

Cazul Euroins este relevant în ceea ce privește nevoia ca autoritățile să aibă pârghiile necesare pentru a interveni din timp în cazul în care apar probleme, în condițiile în care firma cu acționariat bulgar a fost controlată intens timp de doi ani, a promis că va pune în practică măsuri necesare restabilirii solvabilității, însă nu a făcut-o, profitând tocmai de faptul că prevederile legale în ceea ce privește momentul în care ASF poate interveni decisiv nu erau foarte clare.

Cutest mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL