VIDEO Schwarzenegger s-a întâlnit cu rudele unor persoane capturate de Hamas în Israel

Sursa foto: Uri Kurilanchik

Fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, s-a întâlnit vineri cu rudele celor trei persoane capturate de Hamas în Israel şi deţinute în prezent în Gaza, folosindu-şi celebritatea pentru a-i sprijini pe cei ai căror apropiaţi sunt încă daţi dispăruţi în urma atacului din 7 octombrie, conform Reuters.

Schwarzenegger le-a dăruit vizitatorilor săi sculpturi de vulturi din bronz la o companie de producţie video din Santa Monica, la vest de Los Angeles. La rândul lor, aceştia i-au oferit lui Schwarzenegger plăcuţe de identificare „Bring Them Home”.

Declarându-se „un mare prieten al poporului evreu şi al Israelului”, Schwarzenegger a spus că a vrut să amplifice mesajul de a nu-i abandona pe cei rămaşi captivi.

Israelul afirmă că Hamas, grup militant care conduce Gaza, a luat 240 de ostatici în atacul din 7 octombrie, care a ucis, de asemenea, 1.200 de persoane şi a declanşat un război în Orientul Mijlociu.

În timpul unei pauze de şapte zile a luptelor care s-a încheiat vineri, oficialii au declarat că 110 ostatici – 86 de israelieni şi 24 de străini – au fost eliberaţi în schimbul unor deţinuţi palestinieni, în timp ce trupurile a doi ostatici au fost recuperate de trupele israeliene.

„Aici intervin eu, pentru că atunci când eşti o celebritate, atunci ai un anumit tip de putere de a comunica cu masele, pentru că îţi apar o mulţime de camere de luat vederi”, a declarat Schwarzenegger, fost campion de culturism şi star al ecranului de la Hollywood, a cărui carieră în showbiz a fost întreruptă de perioada în care a fost guvernator, între 2003 şi 2011.

Printre cei care s-au întâlnit cu starul din „Terminator” s-a numărat Bar Rudaeff, în vârstă de 27 de ani, al cărui tată, Lior Rudaeff, în vârstă de 61 de ani, a fost luat din kibuţul Nir Yitzchak. El a spus că Schwarzenegger a fost unul dintre actorii preferaţi ai tatălui său.

„Îmi amintesc că mă uitam la un film ‘Terminator’ cu el în sufragerie. Şi ştiu că, atunci când se va întoarce, îi va pune un zâmbet pe faţă”, a spus Rudaeff.

Schwarzenegger s-a întâlnit, de asemenea, cu Jacob Bohbot, în vârstă de 36 de ani, al cărui frate, Elkana Bohbot, în vârstă de 34 de ani, a fost răpit de la festivalul de muzică Nova din Israel, în apropiere de graniţa cu Gaza, şi cu Ella Shani, în vârstă de 14 ani, al cărei văr, Amit Shani, în vârstă de 16 ani, a fost răpit în atacul de la kibuţul Be’eri, dus în Fâşia Gaza şi eliberat miercuri. Tatăl Ellei, Itzik Kozin, a fost ucis în atacul din kibuţ.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: