Scrisoarea lui Johannis pentru Ponta

Președintele PNL Klaus Iohannis i-a adresat premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă.

Liderul liberal susține că școala românească are nevoie de atenție și că premierul ar trebui să dovedească preocuparea față de situația gravă din educație.

Iată scrisoarea:

Domnule Prim-Ministru,

 

Școala românească are nevoie de atenția și respectul tuturor celor aflați la conducerea țării, miniștri, parlamentari, oameni și partide politice. Dumneavoastră, în dubla calitate de premier și de lider al principalului partid de guvernământ, sunteți cel care, prin măsurile, politicile și gesturile publice pe care le faceți, ar trebui să dați dovada preocupării față de situația gravă din educație.

Din păcate, nu numai că nu vă preocupă aceste aspecte, dar dați dovadă de cinism și lipsă de respect față de milioanele de dascăli, părinți, copii. Astăzi, când dumneavoastră vă lansați cu fast candidatura în Congresul PSD de la Alba Iulia, elevii din clasele primare I și II au rămas fără manuale, cu doar trei zile înainte de începerea noului an școlar.

Această tristă alăturare de evenimente ne amintește de un alt moment în care dumneavoastră, domnule prim-ministru, ați ignorat problemele cetățenilor pentru a vă dedica evenimentelor de partid. Pe 29 iulie, v-ați lansat candidatura la Craiova, deși Oltenia și alte regiuni ale țării se aflau sub cod roșu de inundații. Drama oamenilor care își pierdeau gospodăriile și, uneori, chiar viețile, nu v-a sensibilizat nici măcar atât cât să anulați un eveniment de partid faraonic și sfidător.

În condițiile amintite, mă întreb în mod legitim: Dacă nu vă pasă de viețile, gospodăriile, școlile oamenilor, cum vreți să conduceți statul român? Dacă nu vă pasă de copii, cum îi respectați pe părinți? Ce vă sensibilizează, cu adevărat, domnule prim-ministru?

Sunt convins că aceste întrebări nu îmi aparțin doar mie, inițiator al acestei scrisori, ci tuturor oamenilor din România. Știu că nu veți găsi răgazul de a răspunde cu argumente reale la problemele din educație sesizate prin această scrisoare deschisă. Sper, însă, să o faceți cu ocazia dezbaterilor pe tema moțiunii simple pe tema educației pe care parlamentarii ACL o vor depune în Parlament!

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL