Sector 1: Atacată de un câine, o femeie a ajuns la spital

caine
foto: unsplash.com

O femeie a ajuns la spital, joi, după ce a fost atacată de un câine, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. Animalul ar fi scăpat dintr-o curte, fiind ulterior tranchilizat şi preluat de autorităţi. Proprietarul câinelui a fost amendat cu 2.500 de lei.

„La data de 10 august 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 4 au fost sesizaţi, în jurul orei 07.00, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 1, se află o femeie care ar fi fost muşcată de un câine. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au demarat verificările. Persoana în cauză a fost transportată de către un echipaj de prim-ajutor sosit la adresă, la o unitate medicală, pentru îngrijiri suplimentare”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

De asemenea, a fost găsit proprietarul câinelui, care urmează a fi dus la sediul Serviciului pentru Protecţia Animalelor, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Câinele agresor a fost ridicat de către A.S.P.A., în vederea efectuării expertizelor specifice.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul pentru Protecţia Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunea de „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”, faptă prevăzută şi pedepsită de OUG nr. 55/2002.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au precizat că Serviciul Poliţia Animalelor Sector 1 din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a intervenit pe strada Medresti din Sectorul 1 la solicitarea Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

„Din primele date, un câine a scăpat dintr-o curte şi a atacat o femeie. Menţionăm faptul că animalul este un metis care are stăpân. Când poliţiştii locali au ajuns la faţa locului, acolo era deja un echipaj de la Serviciul pentru Protecţia Animalelor din cadrul MAI. Poliţiştii locali au tranchilizat câinele, iar proprietarul a fost sancţionat cu suma de 2.500 lei, în baza Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr.131/23.04.2008 privind constatarea şi sancţionarea unor fapte contravenţionale  săvârşite de către persoanele fizice şi juridice la regimul protecţiei animalelor şi păsărilor, art. 1, lit. c): «Lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a animalelor de companie şi a celor economice, deţinute în gospodăriile individuale.»”, a arătat sursa citată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL