Sector 4: Amfiteatru UMF nou. Beneficiari, studenții Facultăţii de Stomatologie

ciolacu-baluta-s4
Sursa foto: captură video

Un nou amfiteatru al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, destinat Studenţilor Facultăţii de Stomatologie, a fost inaugurat, luni, în Sectorul 4, pe şoseaua Olteniţei, fiind prezenţi premierul Marcel Ciolacu, primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi reprezentanţi ai Universităţii.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat, cu acest prilej, că proiectul a fost realizat în parteneriat: Primăria Sectorului 4, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Ministerul Sănătăţii, prin Spitalul Universitar.

„Este doar prima parte a acestui proiect, pentru că vizavi, în maxim două-trei luni de zile, vom reuşi să dăm în funcţiune şi Spitalul de stomatologie, sub managementul Spitalului universitar Bucureşti, Sectorul 4 devenind astfel o nouă locaţie în care oamenii pot să vină şi să se trateze. (…) Acest amfiteatru, cât şi clinica de stomatologie, viitorul modul de chirurgie pe care îl vom construi împreună cu Spitalul Universitar începând cu luna aprilie a anului 2024, maternitatea pe care, împreună cu Ministerul Sănătăţii, o construim la Sfântul Ioan, parteneriatul pe care îl avem cu Spitalul de pneumoftiziologie Marius Nasta pentru reabilitarea corpului de clădire din Sectorul 4, unitatea de primiri urgenţe pe care am construit-o deja, toate acestea reprezintă implicarea directă a unei echipe complexe”, a precizat Băluţă.

Premierul Marcel Ciolacu a afimat că Daniel Băluţă este „un primar cu viziune care face investiţii în primul rând pentru locuitorii Sectorului 4, dar şi pentru restul sectoarelor şi într-o colaborare şi cu instituţiile statului”.

„Astăzi, domnul primar Daniel Băluţă a venit cu un proiect şi s-a şi ţinut de cuvânt – aici e foarte important – să termine astăzi la deschiderea anului universitar la termen o astfel de investiţie. (…) Trebuie să întoarcem serviciile publice nu numai pentru cei din Sectorul 4, pentru români, în general, şi aici sunt ferm convins că domnul ministru Rafila se va implica împreună cu domnul primar şi vor găsi acele pachete sociale, de prevenţie, de intervenţii în zona stomatologică.

Daniel Băluţă ne-a obişnuit de a nu fi un simplu primar, e un primar cu viziune, mai găsesc acest lucru şi la Sectorul 3, văd că a început şi Sectorul 5, ceea ce mă bucură foarte mult, dacă am fi avut şi primar general cu viziune şi să poată colabora cu toţi primarii de sector, indiferent de culori politice, atunci lucrurile s-ar fi grăbit şi ar fi intrat într-o altă dinamică”, a punctat premierul.

El a adăugat că românii nu vor rămâne în ţară dacă nu vor avea o bază şi servicii publice de nivelul celor din Uniunea Europeană.

„Aici este de fapt toată miza, ca (…) românii să rămână din ce în ce mai mulţi în România. Cred că s-a plecat suficient din România, trebuie să venim, nu cu alocaţii mod special, au şi ele rostul lor, trebuie să venim cu servicii publice. Acest lucru nu se poate face decât prin parteneriat între aleşii locali, reprezentanţii Guvernului, ai învăţământului, managerii spitalelor”, a mai spus Marcel Ciolacu.

https://www.youtube.com/watch?v=xtT5-5CCZdc

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL