Şedință extraordinară a Guvernului

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul va aproba luni, într-o ședință extraordinară, alocarea a 50 de milioane de lei pentru a permite continuarea activității Complexului Energetic Hunedoara, intrat în insolvență în 2019.

Banii vor ajunge la cei aproximativ 2.000 de salariați și vor fi acordați din fondul de rezervă al executivului, urmând să fie recuperați de la Uniunea Europeană.

Complexul Energetic Hunedoara are datorii foarte mari, deoarece vinde energie mai ieftin decât o produce. Premierul Marcel Ciolacu a vizitat acest complex la sfârșitul săptămânii trecute, a stat de vorbă cu sindicatul de acolo și i-a asigurat pe angajați că vor primi banii pentru munca depusă. Pentru aceasta, ședința extraordinară de luni a executivului va adopta un act normativ care va acorda bani pentru salarii – a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Cu certitudine am să fac luni ședință extraordinară, doar cu acest punct pe ordinea de zi. Deja Ministerul Energiei și-a făcut treaba, Ministerul Finanțelor – și le mulțumesc că domnul ministru ne-a trimis procesul verbal finalizat. Începem să devenim o echipă, mai ales când oamenii chiar au nevoie de ajutor într-un moment destul de delicat. Vorbim de peste 2.000 de oameni. Și, mai mult, am început să avem un plan.

Și, tot săptămâna aceasta, guvernul și-a propus să adopte un act normativ care se referă la organizarea jocurilor de noroc în România. Potrivit unor surse guvernamentale, executivul va dubla taxele pentru companiile care organizează jocuri de noroc, va cere o garanție de un milion euro pentru firmele din această industrie și va interzice comercializarea băuturilor alcoolice în locurile unde se desfășoară jocuri de noroc. De asemenea, pentru mediul online, sursele au precizat că executivul vrea să ceară firmelor care își desfășoară activitatea în acest mod să aibă obligatoriu sediul în România, și nu în țări considerate paradisuri fiscale, scrie rador.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL