Șefii Apple au decis să amâne lansarea primei maşini electrice a companiei. Se muncește la proiect de 10 ani

Sursa foto: Unsplash

Piața auto are tot mai multe nume noi, în special din China. Ba chiar și producători importanți de electronice ori telefoane mobile vor să-și încerce norocul în industria care trece prin cea mai mare schimbare din ultimii o sută de ani.

Pe de altă parte, șefii Apple au decis să amâne lansarea primei maşini electrice a companiei şi reducerea nivelului de tehnologie autonomă.

Din cauza dificultăţilor tehnologice şi de proiectare de care s-au lovit inginerii, Apple a decis să limiteze funcţiile autonome şi să amâne termenul de finalizare pentru prima maşină electrică a companiei.

Astfel, în loc de Level 5 (maşină complet autonomă), Apple are acum în vedere dezvoltarea unei maşini autonome de Level 2+, susţin sursele Bloomberg citate de News.ro.

La Level 5, maşina Apple nu ar fi necesitat intervenţie umană. La Level 2+ şoferii trebuie să fie mereu atenţi la drum, chiar dacă unele manevre se fac automat.

Acest nivel presupune autonomie pentru accelerare, frânare şi direcţie, fiind folosit pentru încadrarea pe bandă şi, în acelaşi timp, cruise control adaptabil.

Totodată, inginerilor li s-a dat mai mult timp pentru dezvoltarea maşinii. Aceasta trebuie acum să fie gata în 2028, în loc de 2026.

Este un moment de răscruce pentru pretenţiile Apple în acest domeniu. Şefii companiei vor să vadă dacă maşina poate fi dezvoltată pentru Level 2+ sau dacă va fi cazul să se renunţe complet la proiect.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: