Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, față în față cu Maia Sandu. Siguranța copiilor, principala temă dezbătută

Forumul Internaţional „Siguranţa copiilor online”
Forumul Internaţional „Siguranţa copiilor online” / Facebook

Senatoarea PNL Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a participat la Forumul Internaţional „Siguranţa copiilor online”. Aceasta și-a anunțat prezența printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am împărtăşit din experienţa Organizaţiei Femeilor Liberale #OFL care a strâns, în #România, aproape 300.000 de semnături pentru legea pe care am iniţiat-o pentru protejarea copiilor în mediul online. M-am bucurat extrem de mult să văd că şi administraţia din Republica Moldova face eforturi în acest sens şi cred că, prin unirea forţelor şi un schimb de experienţă, putem face mari progrese pentru a ne apăra copiii.

Prezenţa Preşedintei Maia Sandu, care a dat un mesaj de forţă în acest sens, arată determinarea Puterii politice de la Chişinău de a opri propaganda rusească şi de a-i proteja pe tineri în faţa dezinformărilor de tot soiul.

La eveniment, a participat şi comisarul european pe Afaceri Interne, doamna Ylva Johansson, care ne-a vorbit despre eforturile făcute la nivelul #UE de a limita infracţiunile comise pe internet şi cărora le cad adesea pradă copiii. Nu trebuie uitat nici faptul că Uniunea a adoptat anul trecut Digital Services Act #DSA, un cadru legislativ care oferă instrumente sporite statelor membre pentru a limita riscurile la care sunt supuşi minorii în online.

Cred că, la nivelul societăţilor democratice liberale, cu toţii ne dorim acelaşi lucru: copiii noştri să crească sănătoşi fizic şi emoţional, iar mediul online să fie cât mai lipsit de pericole şi tentaţii”, a spus senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: