Seniorii liberali, întrunire la Predeal. Au discutat cu conducerea partidului despre creşterea pensiilor

Sursa: news.ro

Organizaţia Seniorilor Naţionali Liberali (OSNL) a organizat, în perioada 22-24 martie, la Predeal, Şcoala de Primăvară, la care au participat peste 300 de persoane. S-a discutat despre creşterea pensiilor, programe ce sprijină elevii şi studenţii, dar şi despre proiecte de dezvoltare regională.

”La Predeal, 300 de seniori liberali au participat la şcoala de primăvară a OSNL, un eveniment marcat de dezbateri constructive şi soluţii la problemele vârstnicilor şi ale societăţii în ansamblu. Au fost discuţii cu subiecte importante, de la creşterea pensiilor, la programe ce sprijină elevii şi studenţii, dar şi proiecte de dezvoltare regională. PNL se bazează pe contribuţia seniorilor în societate, considerând-o esenţială pentru elaborarea de politici publice eficiente şi pentru a înţelege problemele cu care se confruntă România. De-a lungul timpului, PNL a demonstrat grijă pentru seniori prin măsuri concrete – precum creşterea pensiilor de trei ori sub guvernările liberale – sau elaborarea de programe de incluziune socială şi asistenţă financiară pentru cei în vârstă”, au transmis, duminică, liberalii, într-un comunicat de presă.

La eveniment au luat parte miniştrii Adsrian Veştea şi Ligia Deca, dar şi alţi reprezentanţi ai conducerii partidului.

”Mă bucur că la Şcoala politică de primăvară a Organizaţiei Seniorilor Liberali au participat toate filialele noastre şi atât de mulţi miniştri şi lideri PNL. Adevărul este că Partidul Naţional Liberal a fost mereu alături de seniorii României, inclusiv în ceea ce priveşte creşterea pensiilor. În perioada 2019-2024, de când PNL a intrat la guvernare, am înregistrat o majorare a punctului de pensie de 767 lei, ceea ce înseamnă o creştere de 60%”, a spus Victor Paul Dobre, preşedintele Organizaţiei Seniorilor Liberali.

”În cadrul întâlnirii am vorbit despre cea mai mare creştere a salariilor profesorilor, cu 50%, în medie, precum şi despre prevederile noilor legi ale educaţiei care vizează recunoaşterea meritelor şi implicarea cadrelor didactice. Un subiect de interes a fost violenţa în mediul şcolar, unde am subliniat ideea că prevenirea şi combaterea violenţei reprezintă un efort comun, în care trebuie să fie implicaţi nu doar membrii personalului didactic, ci intreaga comunitate şcolară, părinţii şi partenerii instituţionali. Am discutat, de asemenea, despre cea mai mare investiţie în învăţământul dual – 588 de milioane de euro pentru 29 de campusuri de învăţământ dual în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Prin aceste iniţiative ne reconfirmăm angajamentul faţă de învăţământul românesc”, a afirmat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a punctat că PNL va avea un capitol dedicat persoanelor vârstnice în programul politic pentru alegerile europarlamentare.

”Vrem venituri mai mari pentru persoanele vârstnice. Vrem să să combatem singurătatea în rândul persoanelor în vârstă şi să le oferim acces mai facil la servicii de sănătate. Vrem să sprijinim persoanele vârstnice care îşi doresc să rămână active. Vrem să le oferim acces la cursul de digitalizare şi alte cursuri de formare”, a spus Siegfried Mureşan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: