Serviciile de informații din Ucraina: Transnistria nu intenționează să facă apel pentru anexarea la Rusia

Sursa foto: Facebook

Regiunea separatistă Transnistria nu va face apel pentru a se alătura Rusiei, a declarat șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kiril Budanov, la conferința de presă „Ucraina. Anul 2024” susținută duminică, potrivit Kiyv Independent.

Îngrijorările au apărut după ce Institutul pentru Studiul Războiului a emis un avertisment la data de 22 februarie, potrivit căruia Transnistria ar intenționa să organizeze un referendum privind anexarea sa la Rusia în cadrul Congresului deputaților transnistreni planificat pentru 28 februarie.

„Nimeni nu va adera la Federația Rusă pe 28”, a declarat Budanov, adăugând că nu vor exista probleme pentru Ucraina, care se învecinează cu Transnistria.

Serviciul de informații militare al Ucrainei (HUR) a scris, de asemenea, pe site-ul său de internet, în 25 februarie, că zvonul prezintă semnele unei „campanii deliberate de dezinformare care are ca scop destabilizarea situației din regiune”.

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevcenko, a declarat, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA, că scenariul unei posibile anexări a regiunii transnistrene este foarte puţin probabil, odată ce armata rusă nu are acces până aici.

E. S. Marko Shevchenko Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova: „Eu nu cred că, în prezent, când situaţia în război e clară şi înţelegem că ruşii nu pot veni până în Transnistria, nimeni nu o să le permită, eu nu cred că în această situaţie ei vor proclama independenţa sau cere lui Putin acceptarea în Federaţia Rusă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: