Sesiune extraordinară a Parlamentului, dacă CCR respinge legea pensiilor speciale

Deputati, voteaza in timpul sedintei Plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului în care Guvernul îsi angajeaza raspunderea pe un program politic, in Bucuresti, marti, 11 martie 2014.. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos
Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, dacă legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituţională, va fi organizată o sesiune extraordinată a Parlamentului, în luna august, pentru această lege.

”Chiar dacă nu va trece de Curtea Constituţională, am făcut un calendar întreg la grupurile parlamentare şi le-am explicat colegilor că va fi nevoie de o sesiune extraordinară, cred că în luna august. Ştim cu toţii că există o perioadă în care şi Curtea este în concediu. O să vedem termenele date de către Curte”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a explicat că are dreptul constituţional de a se adresa CCR pe această temă.

”Am dreptul constituţional să mă adresez Curţii Constituţionale, fiind un lucru atât de important pentru România, de îndeplinit o reformă, astfel încât să putem depune cererea de plată numărul trei. O să fac să fac acest demers, astfel încât termenul să fie unul mai rapid ca, în luna august, începutul lunii august, dacă este nevoie, dacă Curtea va considera necesar să facem o sesiune extraordinară, să transpunem ce decide Curtea”, a declarat Ciolacu, citat de news.ro.

Curtea Constituţională va discuta pe 26 iulie sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi la legea privind cumulul pensiei cu salariul.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL