Sesizare penală pentru poluare, după ce 25.000 de litri de motorină s-au scurs în urma deraierii unui tren la Arad

Sursă foto: Hepta
Sursă foto: Hepta

Aproximativ 25.000 de litri de motorină s-au scurs după ce un tren de marfă a deraiat, marţi, în municipiul Arad iar două vagoane-cisternă s-au răsturnat, Garda de Mediu urmând să depună o sesizare penală pentru poluare, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Arad au declarat, miercuri, că operatorul privat al trenului este invitat la sediu pentru încheierea actului de control, iar ulterior instituţia va depune sesizare penală conform articolului 98 din OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

Instituţia a precizat că dintr-o cisternă răsturnată s-au scurs pe pământ, lângă calea ferată, aproximativ 25.000 de litri de motorină.

Pompierii arădeni au acţionat, marţi, timp de câteva ore pentru a preveni izbucnirea unui incendiu după ce dintr-un vagon-cisternă răsturnat s-a scurs motorină. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad precizase că trenul deraiat era compus din 26 de vagoane, iar două vagoane-cisternă s-au răsturnat.

Incidentul a avut loc la limita dintre cartierele Subcetate şi Aradul Nou, din municipiul Arad, la scurt timp după ce trenul plecase din staţia Aradul Nou spre Gara Centrală a oraşului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL