Și-au pierdut casele în explozia de la Crevedia. Ce declară cei afectați

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

20 de familii din Crevedia și-au pierdut casele și bunurile în urma exploziilor de sâmbătă seara. Oamenii locuiesc acum la rude, la prieteni sau în Căminul Cultural, unde au fost instalate paturi.

Sătenii rămași fără acoperiș deasupra capului au apelat ulterior la ajutorul vecinilor și cunoscuților. Câțiva dintre ei au înnoptat la Căminul Cultural, unde Primăria și voluntarii de la Crucea Roșie au amenajat un spațiu cu 20 de paturi. Sinistrații au primit hrană și apă, potrivit Digi24.

Gheorghe, localnic Crevedia: „Condiții, mâncare, tot ce este. Avem baie, avem totul, dar pe noi ne interesează casele, să fie făcute, ca să avem unde să ne întoarcem.

Ne-am chinuit 25-30 de ani, cum ne-am chinuit fiecare din zonă, ca să ne facem și noi ceva decent, ca să putem locui și ce s-a întâmplat într-o zi să nu mai fie absolut nimic.”

 

În noaptea de marți spre miercuri erau cazate șase familii la Căminul Cultural. Printre ei se află și Florin. Era în curte când s-a întâmplat tragedia, iar exploziile i-au distrus ușile și ferestrele casei.

Oamenii nu mai au bani să le cumpere rechizite celor mici, care vor începe școala Florin, localnic:

„M-am îndepărtat puțin și s-a întâmplat explozia, cea mare, și după aceea am văzut o bucată de tablă la nici o jumătate de metru de mine și atunci, când am văzut că e destul de serioasă treaba, m-am dus destul de departe.”

 

Florin are doi copii, care în acea seară erau cu bunicii în vacanță.

În curând se vor întoarce acasă pentru că încep școala, iar familia va avea nevoie de bani pentru reparațiile casei și pentru rechizite. Cu aceleași probleme se confruntă și alți oameni rămași fără adăpost.

 

Florin, localnic: „Am doi copii care încep școala, cheltuieli. Sper să le rezolvăm pe toate! Cred. Sper!”

 

Emilia, localnică: „Cel mic e la pregătitoare și cel mare trece clasa a VI-a. Deocamdată nu am luat rechizite. Așteptăm acum, joi, marți, miercuri să ia băiatul meu banii și cu ce mai aveam să mergem la cumpărături. Nu mai avem bani să le luăm rechizite”.

 

Nu doar oamenii s-au adăpostit la Căminul din Crevedia, ci și animalele de companie. Cățelușa Bella și-a urmat stăpâna când femeia a fost evacuată. A devenit vedeta centrului, un adevărat simbol al supraviețuirii, după cum zic oamenii adunați acolo.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL