Sighetu Marmației: Contrabandă cu țigări ucrainene. Cum era trecută marfa peste graniță

Poliţia de Frontieră / Facebook
Sursa foto: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în urma unor acţiuni punctuale, 2.960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Într-unul dintre cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate în trei colete de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontieră cu o dronă şi urmau a fi preluate de un cetăţean ucrainean.

„În data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 5.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au sesizat, în zona de responsabilitate, pe direcţia localităţii Turţ, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România. S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind observată, în apropierea frontierei de stat, şi o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă. Patrula poliţiei de frontieră a observat cum persoana în cauză a preluat un colet de mici dimensiuni şi a încercat să-l transporte spre interiorul ţării, moment în care lucrătorii noştri au intervenit pentru interceptarea acesteia”, transmite joi Poliţia de Frontieră, citată de News.ro.

În urma acţiunii, a fost reţinut un cetăţean ucrainean, în vârstă de 25 de ani, iar în apropierea acestuia au fost descoperite încă două colete de mici dimensiuni, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Autorităţile ucrainene au fost informate în legătură cu evenimentul, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost dus la sediul poliţiei de frontieră.

„În urma inventarierii coletelor de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 11.232 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cetăţeanul ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun”, precizează poliţiştii de frontieră.

Tot în 6 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Falcău, cantitatea de 2.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a  căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Ţigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL