Simion a năvălit în sediul CSM pentru a reclama ingerințe politice în cazul presupusului viol colectiv din tabăra AUR

Reacția liderului AUR, George Simion, care a făcut un tur de forță al mai multor instituții publice, pe care le-a postat apoi pe rețelelele de socializare, pentru a apăra imaginea maculată a partidului de scandalul presupusei dezvirginări colective a unei minore în tabăra de politică vară a formațiunii, a stârnit reacția dură a CSM. Nici mai mult, nici mai puțin, Simion a intrat cu toată forța de parlamentar în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a filmat în interiorul instituției, a reclamat ingerințe politice interne și externe, apoi postat acuzațiile pe „rețele”.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii critică ”afirmaţiile grave” făcute de deputatul AUR George Simion, care a susţinut că procurorii aşteaptă ”confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum şi din partea «serviciilor şi ambasadelor»”.

Simion a sărit calul, zice CSM

Procurorii au acuzat actul politic de intimidare al parlamentarului. Magistrații s-au plâns că deputatul a depășit toate limitele discursului public, dar nu au anunțat și măsurile sau repercursiunile pe care le vizează.

”Secţia pentru procurori îşi manifestă în mod ferm dezacordul faţă de astfel de afirmaţii publice, formulate într-o modalitate repetată şi agresivă, cu depăşirea limitelor admisibile ale discursului public şi constată că acestea sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs”, arată sursa citată.

Procurorii consemnează

Deși acuzați explicit pe toate canalele de slugărnicie politică, procurorii CSM s-au mulțumit doar să relateze performanțele lui George Simion și asociaților lui pe holurile instituției.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act că, în cursul zilei de 21 septembrie 2023, au fost lansate prin intermediul reţelelor de socializare imagini în care un membru al Parlamentului României a pătruns şi a transmis în direct, împreună cu alte persoane, în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu această ocazie, a făcut mai multe afirmaţii grave, susţinând că procurorii aşteaptă confirmări politice în instrumentarea dosarelor penale, precum şi din partea «serviciilor şi ambasadelor»”, a transmis, joi, Secţia.

Potrivit sursei citate, astfel de afirmaţii ”sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor”.

”Secţia pentru procurori îşi manifestă în mod ferm dezacordul faţă de astfel de afirmaţii publice, formulate într-o modalitate repetată şi agresivă, cu depăşirea limitelor admisibile ale discursului public şi constată că acestea sunt de natură a intimida şi afecta în mod grav independenţa procurorilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs, precum şi de a exercita presiune cu privire la modalitatea în care activitatea acestora ar trebui să se desfăşoare. Secţia pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetăţean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfăşoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum şi cu respectarea independenţei procurorilor în privinţa soluţiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluţionează”, se arată în comunicatul Secţiei pentru procurori.

Simion contraatcă

Secţia pentru procurori a CSM atrage atenţia cu privire la ”imperativul respectării separaţiei şi echilibrului puterilor în stat în cadrul dezbaterii publice, ce trebuie abordată în mod echilibrat şi cu responsabilitatea necesară garantării independenţei procurorilor, în vederea creşterii şi consolidării încrederii societăţii în actul de justiţie”.

Într-o filmare postată pe Facebook, George Simion afirmă că a mers la Parchetul General pentru a afla ce s-a întâmplat în mai multe dosare deschise după evenimente petrecute în această vară. El a intrat în sediul instituţiei împreună cu mai multe persoane, cărora li s-a cerut de către jandarmi să nu blocheze accesul. Simion a susţinut că Parchetul General ”nu face nimic” în cazul tinerei care a murit în Spitalul din Botoşani. (Este vorba de cazul de malpraxis al mămicii care a murit în urma unei sarcini toxice din cauza incompetenței medicilor din oraș n. r.) ”Acest Parchet General ţine pe loc mai multe dosare care… nu au verificare de la băieţi, nu au verificare de la partide, de la cei care ne conduc, de la ambasade, în loc să facă dreptate, pentru ce avem procurori?”, a afirmat George Simion.

Citește mai mult pe gandul.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: