Sindicalişti de la Sanitas pichetează Ministerul Muncii

protest_sindicat
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Sindicalişti de la Sanitas protestează joi în faţa sediului Ministerului Muncii, cerând majorarea salariilor cu cel puţin 20%.

Protestul are loc între orele 11,00 şi 13,00, după cum a anunţat Sanitas, pe Facebook.

„Este a doua pichetare după aceea de la Finanţe. Estimăm un număr de 250 de participanţi. Pentru acest număr am primit aprobare. Pentru a nu depăşi, am mobilizat în jur de 250 de oameni. În acelaşi timp, domnul premier Ciolacu şi-a exprimat intenţia de a se vedea astăzi cu noi după această pichetare. Presupunând că a identificat deja soluţii pentru o viitoare creştere pe care am solicitat-o noi pentru toţi salariaţii din Sănătate şi Asistenţă socială, după ce vom picheta Ministerul de Finanţe o delegaţie a Federaţiei Sanitas se va prezenta la sediul Guvernului pentru negocieri. Revendicarea a rămas aceeaşi – vrem 20% pentru toată lumea”, a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Huşanu, preşedintele Uniunii Sindicale „Sanitas” Bucureşti.

Potrivit liderului sindical, în funcţie de propunerea făcută de premier, se va decide dacă va mai avea loc pichetarea programată în cursul săptămânii viitoare la Ministerul Sănătăţii şi se vor continua paşii spre greva generală.

„Vedem ce pune astăzi pe masă Guvernul, după care vom decide dacă facem săptămâna viitoare pichetarea pentru care avem aprobare la Ministerul Sănătăţii şi vom urma paşii spre greva generală. Pentru această grevă şi-au anunţat sprijinul şi celelalte sindicate mari din Sănătate astfel încât, pe lângă Sanitas, încă două sindicate vor să se coreleze cu noi să facem grevă în acelaşi, timp dacă astăzi nu va veni premierul cu o soluţie concretă”, a explicat Huşanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL