Sociologul Bruno Ștefan: Piedone nu are șanse să câștige Primăria Capitalei

Sursa: Inquam Photos / George Călin

Cristian Popescu Piedone, actualul edil al Sectorului 5, nu are șanse să câștige Primăria Capitalei, este de părere sociologul Bruno Ștefan, director al Biroului de Cercetări Sociale. Invitat la Puterea Știrilor, sociologul a declarat că, în continuare, Nicușor Dan are prima șansă să obțină un nou mandat la București.

 

„Nicușor Dan are în continuare prima șansă să câștige un nou mandat la Primăria Capitalei. Fiecare zi care trece pentru el nu face decât să-l întărească acum. În lipsa lui e haos în acest moment. A rezolvat un lucru: datoriile Primăriei Capitalei, care erau uriașe. A reușit până la urmă să scape de ele, și de asta spun că pare omul meticulos, tipicar. Eu zic că anul acesta o să vedem, nu cum se făcea înainte în campanie, în ultima lună să punem panseluțe, gărdulețe, dar o să vedem ceva mai mult decât am văzut în anii trecuți.

În contextul în care Gabriela Firea n-ar mai fi candidat la Primăria Capitalei, ar putea fi Cristian Popescu Piedone, dar este suficient de abil și el ca să nu-și dorească să intre doar ca să ia 15-20%. Nu are șanse să câștige Primăria Capitalei. Obiectivul lui este acuma să se victimizeze. Să încerce să arate că n-a avut nicio vină, dar a rămas trauma Colectiv în percepția publicului. Și chiar dacă el spune că n-a avut niciun rol, acel fenomen putea să nu se întâmple. Poate că alt primar putea să conducă lucrurile altfel acolo. Și din cauza asta el are o pată, chiar dacă juridic a scăpat de așa ceva”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

Amintim că Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), partid fondat de Dan Voiculescu, a anunţat marţea trecută că o va susţine pe Gabriela Firea pentru funcţia de primar general al Bucureştiului, la alegerile locale de anul viitor.

„În cadrul şedinţei Forului de Conducere Colegială, s-a stabilit că la alegerile locale din 2024 pentru funcţia de Primar General al Capitalei, Partidul Umanist Social Liberal o va susţine pe doamna senator Gabriela Firea”, se arată într-un comunicat de presă postat marţi seară pe site-ul PUSL.

Între timp, însă, Gabriela Firea și-a dat demisia din poziția de ministru al Familiei, în urma scandalului privind „azilele groazei”, și a adăugatcă se suspendă din toate funcțiile deținute în PSD.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: