Şofer român, atacat de fermierii francezi. El a făcut plângere la poliție

camioane blocate
Sursa foto: X

Tirurile românilor sunt atacate de fermierii francezi. Viorel Doroftei, șofer de camion de peste 16 ani, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN despre păţania sa. Jandarmeria şi Poliţia nu au intervenit, acuză românul.

Şoferul român a fost atacat în Franţa de protestatari cu cagule. Protestatarii agresivi i-au incendiat marfa pe care o transporta, iar românul spune că s-a temut pentru viaţa sa.

Viorel Doroftei a făcut o plângere la poliţie şi este în continuare în Franţa. A fost atacat de zeci de oameni, vineri după-amiază.

Marfa pe care o transporta a fost încărcată din România pentru Franța şi asta i-a infuriat pe cei care l-au oprit în trafic.

„La un moment dat s-a făcut deviație, deci s-a blocat autostrada și ne-au băgat pe drumuri naționale și departamentale și după ce am ieșit de pe autostradă, în maxim 1 km s-a întâmplat incidentul(…).  Transportam semințe de porumb tratat pentru însămânțare, mă apropiam de un sens giratoriu şi la un moment dat a sărit un grup de vreo 30-40 de oameni cu cagule, cu măști pe faţă, și mă rog, într-un fel sau altul, mascaţi așa pentru a nu putea fi cred că identificați. Au ieșit și cu utilaje agricole, au pus un tractor în față, unul în spate, tot așa m-au oprit, mi-au cerut actele, CMR-ul și cu avizul de însoțire a mărfii. Mi-au cerut toate actele astea, le-am dat. După ce au văzut de unde erau, de unde proveneau, și destinația lor, adică pentru Franța…atunci când au văzut că sunt pentru Franța, deja au început să-mi deschidă remorca și până m-am dat eu jos din cabină și am ajuns în spatele camionului, deja ei s-au apucat de treabă, adică să răstoane marfa din camion.

După ce au răsturnat toată marfa din camion, absolut toată marfa, au început să dea foc, să incendieze toți sacii cu semințe de porumb exact în mijlocul sensului giratoriu”, a povestit românul, adăugând că a simţit că viaţa sa este pusă în pericol.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: