Soldaţii israelieni au găsit un tunel în Gaza unde au fost ţinuţi ostatici

Sursă foto: Twitter (X) / Israel Defense Forces

La capătul unui tunel de un kilometru de lungime, plin de capcane, soldaţii israelieni au descoperit celule înghesuite în care, potrivit armatei, Hamas a ţinut aproximativ 20 de ostatici în Fâşia Gaza, relatează Reuters.

Militarii israelieni au găsit o zonă de detenţie, cu cinci camere înguste în spatele unor gratii metalice, toalete, saltele şi chiar desene făcute de un copil ostatic care a fost eliberat în timpul armistiţiului din noiembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari.

Niciun ostatic nu se afla acolo când a fost descoperită ascunzătoarea.

Armata a publicat fotografii din labirintul subteran şi a adus jurnalişti să se documenteze la faţa locului, înainte de a distruge tunelul.

Intrarea în tunel, a declarat Hagari, se afla în casa unui membru Hamas din oraşul Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, unde Israelul şi-a concentrat lupta în ultimele săptămâni împotriva grupării islamiste palestiniene. „Soldaţii au intrat în tunel unde s-au întâlnit cu teroriştii, angajându-se într-o luptă care s-a încheiat cu eliminarea teroriştilor”, a declarat oficialul, citat de News.ro

Tunelul era echipat cu uşi-capcană şi explozibili, a precizat el.

„Potrivit mărturiilor pe care le avem, aproximativ 20 de ostatici au fost ţinuţi în acest tunel în diferite momente, în condiţii dure, fără lumină naturală, cu puţin oxigen şi cu o umiditate teribilă care face dificilă respiraţia”, a detaliat Hagari.

Unii dintre ostaticii ţinuţi acolo au fost eliberaţi în timpul armistiţiului mediat de Qatar, care a durat o săptămână. Alţii se numără printre cei peste 130 de ostatici capturaţi în timpul raidului Hamas din 7 octombrie care se află încă în Gaza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL