Soluție de avarie: trenurile pentru magistrala Drumul Taberei – Eroilor ar putea fi aduse din Brazilia cu avionul

Sursa foto: ARF

Primul tren din cele 13, destinate magistralei Drumul Taberei-Eroilor, ar putea ajunge în România pe calea aerului. Constructorul spune că nu a găsit vapor, care să aducă garnitura din Brazilia la Constanța, așa că investighează soluția de a o urca în avion.

Costul ar fi însă uriaș. Dacă este încă neclar cum vor ajunge în țară garniturile, ceea știm sigur este că nu se va întâmpla anul acesta, din moment ce primul tren ar putea pleca din uzina din Brazilia abia pe 28 noiembrie, iar transportul durează mult. Potrivit șefilor Metrorex, primul tren ar fi trebuit livrat în vara anului trecut.

103 de milioane de euro costă cele 13 trenuri, pe care Alstom le construiește în Brazilia, și care atunci când vor fi livrate ar trebui să circule pe cea mai nouă linie de metrou, cea care leagă cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei. Deși primul tren ar fi trebuit să ajungă în țară încă din 2022, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu, spune clar: „nu avem un termen oficial de livrare”.

 

„O delegatie a companiei (Metrorex – n.red.) a fost în Brazilia să vadă stadiul în care este trenul. S-au găsit mai multe deficiențe despre care ei spun că încearcă să le remedieze cât mai repede posibil. Sunt chestiuni tehnice, dar nu sunt majore și se pot remedia”, a declarat Mihai Barbu.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL