Specialist antidrog, despre tânărul care a provocat accidentul din 2 Mai: Creierul lui era bulversat

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik.com

Cătălin Ţone, specialist antidrog, a declarat luni despre accidentul de la 2 Mai, în urma căruia un tânăr drogat a omorât doi studenţi şi a rănit alţii după ce a intrat cu maşina în ei pe marginea drumului, că în toţi cei 20 de ani de experienţă nu a întâlnit la cineva o asemenea combinaţie de trei droguri stimulante ale sistemului nervos central; „practic, creierul lui era bulversat”.

Cătălin Ţone a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că în cazul accidentului de la 2 mai a fost o „cascadă de droguri”.

„Nu mai puţin de 5 tipuri de droguri au fost în această ecuaţie, în organismul tânărului: cocaina, anfetamină şi metanfetamină. A fost oprit anterior şi i s-a găsit un joint de marihuana şi 4 comprimate dintr-un medicament deturnat probabil din circuitul legal, pentru că nu s-a spus de reţetă nimic, tot din categoria drogurilor de risc. Vorbim de nu mai puţin de cinci tipuri de droguri”, a arătat Ţone.

Specialistul a precizat: „În toţi cei 20 de ani de experienţă nu am întâlnit la cineva, şi am văzut mii, zeci de mii de consumatori, o asemenea combinaţie, pentru că sunt trei droguri stimulante ale sistemului nervos central. (..) Acest tânăr avea trei droguri stimulante, acest lucru înseamnă distorsiunea vizuală, creşterea pulsului, distorsiuni şi incapacitatea de a distinge comenzile maşinii. Practic, creierul lui era bulversat”.

Cătălin Ţone a precizat că poliţiştii nu aveau obligaţia, potrivit regulilor, să îl reţină pe tânăr la secţie.

„Nu există această obligaţie, ţine de fler şi de poliţist, mi-aş dori ca ministrul să nu pună la zid pe cei care sunt în stradă, foarte probabil nu aveau la dispoiziţie aparatul ( DRUG test, nr) să vedem dacă ştiau, dacă erau instruiţi, dacă ştiau cum arată drogurile”.

Şeful IPJ Constanţa a declarat luni că tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din 2 Mai soldat cu decesul a două persoane şi cu rănirea altor trei fusese oprit în trafic cu câteva ore înainte de evenimentul rutier şi în autoturism au foist găsite droguri, care erau însă diferite de cele care ar fi fost consumate de băiat, conform datelor indicate de aparatul DRUG-test. Când a fost oprit iniţial de poliţişti, el a fost testat doar pentru consum de alcool. Tânărul a provocat accidentul la mai puţin de o oră după ce fusese în secţia de poliţie.

Trei poliţişti sunt vizaţi de o cercetare prealabilă, în acest caz. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a solicitat Corpului de Control al ministrului să verifice toate împrejurările în care s-a produs accidentul şi a precizat că, după finalul acestor, evaluări vor fi făcute propuneri către autorităţile competente.

Întrebat dacă se impune demisia şefului IPJ Constanţa, Predoiu a afirmat: „Dacă se va impune în urma acestui control, nu o să am ezitări nici cu privire la acel şef, nici cu privire la alţi şefi, dar deocamdată vreau să aştept acest control, vreau să lucrez pe procedură, pe lege, profesionist, astfel încât orice decizie voi lua să fie în afara oricărei critici şi să meargă către rezolvarea problemei, nu către un paleativ”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL