Specialiștii în resurse umane le dau vești proaste angajaților din mediul privat

bani-economie
Sursa foto: Pixabay

Vești proaste pentru românii care lucrează în mediul privat. Specialiștii în resurse umane spun că firmele vor crește salariile, în medie, cu doar 5-7%, sub rata inflației. Sunt însă și companii care nu-și permit să mai dea ceva în plus la leafă. Anul viitor, cele mai mari creșteri salariale vor fi la stat. 

S-a încheiat epoca majorărilor de salarii de două cifre. Acesta este mesajul specialiștilor în resurse umane pentru românii care lucrează în mediul privat.

Oana Botolan, expert în resurse umane: „S-ar putea să vorbim în cel mai bun caz de 5%, 3% sau înghețări de salarii. Vom avea și companii din domeniile unde ne-am obișnuit să avem creșteri salariale mari. Aici vorbesc despre IT, zona de servicii. Aici creșterile erau de 2 cifre, adică peste 10%. Acum dacă vom vorbi de 5% încă este bine.”

Pentru a-și crește veniturile, oamenii sunt dispuși să-și schimbe jobul. Potrivit unui sondaj recent, aproape 60% dintre angajații români ar vrea să schimbe compania pentru care lucrează la anul.

Oana Botolan, expert în resurse umane: „Își vor schimba jobul doar în cazul în care oferta financiară va fi mult mai avantajoasă decât sumele pe care le câștigă în prezent. Aici vorbim de cel puțin 20% mai mult față de salariul actual.”

Micile firme spun că nu își pot permite o nouă creștere a salariilor, mai ales că au fost forțate de stat să crească salariul minim de la 1 octombrie la 3.300 de lei brut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL