Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, acreditat cu unul dintre cele mai bune punctaje din ţară

Amenzi pentru cabinete medicale
Sursa foto: Pixabay

Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” Iaşi a fost acreditat de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate cu unul dintre cele mai bune punctaje din ţară, anunţă, miercuri, Consiliul Judeţean Iaşi. Unitatea medicală are peste 300 de paturi şi acordă anual asistenţă pentru peste 7.500 de pacienţi.

”Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” este încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate. (ANMCS). În urma evaluării indicatorilor şi standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare de către ANMCS, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a obţinut un puncjat total de 94,82%, unul dintre cele mai bune din ţară”, a transmis, miercuri, Consiliul Judeţean Iaşi.

Potrivit sursei citate, aşa cum este menţionat în raportul de acreditare, ”această certificare confirmă efortul depus de întregul corp medical pentru ca serviciile de sănătate oferite să răspundă nevoilor colectivităţii deservite şi să asigure condiţiile de siguranţă pacientului, personalului şi mediului”.

Spitalul de Boli Infecţioase numără 310 paturi şi anual asigură asistenţă medicală pentru aproximativ 7.500 de bolnavi din toată zona Moldovei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: