Spitalul Județean Brașov va face operații doar în cazuri de urgență. Șeful blocului operator și-a dat demisia

Sursă Foto: Facebook / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov nu se vor mai efectua intervenţii chirurgicale timp de o săptămână, decât în caz de urgenţe. Dificultăţile financiare cu care se confruntă cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Braşov au dus la demisia şefului blocului operator şi, implicit, la un blocaj în activitatea din această secţie, scrie Agerpres.

Potrivit conducerii unităţii medicale, cazurile cronice vor fi reprogramate începând din 5 februarie, până atunci urmând să fie tratate doar urgenţele chirurgicale.

Într-un document transmis Consiliului Medical al SCJU, conducerea Spitalului motivează măsura suspendării activităţii din blocul operator prin faptul că „există sincope în aprovizionarea şi finanţarea spitalului”.

Conducerea susţine că spitalul are datorii din septembrie anul trecut şi că, pe fondul problemelor apărute cu furnizorii, a existat o „deficienţă de comunicare” între ea şi şeful blocului operator, secţia cu cele mai mari consumuri de materiale.

„Sincope în aprovizionare înseamnă că furnizorii nu mai asigură un flux continuu de materiale şi acest fapt se datorează arieratelor în care spitalul este din septembrie. De asemenea, schimbările de medic şef la bloc operator, secţia cu cele mai mari consumuri materiale, a dus la o deficienţă în comunicare cu managementul instituţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, care a menţionat că demisia şefului blocului operator a fost cauzată „şi de aceste lucruri”.

Datoriile pe care le SCJU le are la furnizori pune în pericol inclusiv asigurarea hranei pacienţilor. Conform unor surse, aceste datorii ale SCJU Braşov s-ar ridica la 3 milioane de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: