Starea de urgență în R. Moldova, prelungită cu 30 de zile

R. Moldova drapel
Sursa foto: Sasha Pleshco on Unsplash

Parlamentul de la Chișinău a prelungit cu 30 de zile starea de urgență, decizia fiind luată vineri la cererea Guvernului Recean care invocă riscul destabilizării R. Moldova, acțiunile în acest sens fiind dirijate de Kremlin.

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a prezentat argumentele privind prelungirea stării de urgență în plenul Parlamentului, după ce în data de 22 noiembrie Guvernul a aprobat proiectul.

,,Se referă la riscurile asociate în mare parte cu războiul din țara vecină. Autoritățile naționale, în continuare, trebuie să ia în calcul orice scenariu în legătură cu evoluția acțiunilor militare, implicarea factorului extern, precum și potențiale consecințe ale acestora asupra Republicii Moldova. Potrivit informațiilor furnizate de către serviciile abilitate a țării există probabilități înalte ca pe parcursul sezonului rece să se intensifice atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene, inclusiv cu drone. Efectele acestora ar putea afecta livrările de energie electrică în Republica Moldova în condițiile în care o parte din infrastructura de transport a energiei electrice este interconectată cu rețelele ucrainene și infrastructura Centralei de la Cuciurgan”, a declarat șeful Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

60 de parlamentari și-au dat votul pentru prelungirea stării de urgență, hotărârea intrând în vigoare în data de 1 decembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: