Stelian Tănase, despre vizita Dianei Şoşoacă la Ambasada Rusiei: Abominabil gest

STIRILEPROTV.RO
STIRILEPROTV.RO

Politologul Stelian Tănase susţine că prezenţa senatoarei Diana Şoşoaca la recepţiile organizate de Ambasada Rusiei este un „gest abominabil”. În emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, Stelian Tănase a declarat că persoanele care susţin public prietenia cu Moscova se situează împotriva intereselor naţionale ale României, deci trebuie pedepsite.

Politologul Stelian Tănase a fost întrebat cum vede, ca cercetător al regimurilor totalitare, vizita unor politiceni români, în frunte cu senatoarea Diana Şoşoacă, la recepţiile organizate de Ambasada Rusiei la Bucureşti.

„Abominabil gest. Aceste persoane trebuia pedepsite. Eu sunt liberal, nu susţin pedeapsa, admonestarea, dar sunt situaţii de o gravitate atât de mare încât nu poţi să te joci cu ambiguităţi. Cine face asemenea lucruri trebuie pedepsit imediat. Există un regulament al Parlamentului, există o morală publică, există interese naţionale care trebuie apărate”, a spus Stelian Tănase, în emisiunea Insider politic.

Scriitorul susţine că prietenia cu Moscova înseamnă, de fapt, ocupaţie sovietică

„Am adunat date despre ce a însemnat ocupaţia sovietică în România: jaf, crime, nenorociri. Cum au cărat toată industria şi au dus-o în Rusia. Toate familiile din România au istorii cu soldaţii sovietici: cu jafuri, cu violuri, cu crime. Toate sunt în cartea „Zvonuri despre sfârşitul lumii”, pe care am scris-o dintr-o furie faţă de cei care au uitat ce înseamnă ocupaţia sovietică. Văd că ies unii la televizor şi spun despre prietenia cu Putin şi cu Rusia. Nu! Prietenia cu Moscova înseamnă ocupaţia sovietică. Din 1769,  la o generaţie, ruşii tot vin în România. Se pare că le-a venit sorocul. Am avut ocupaţia din 1944 şi acum, în 2023, ar cam fi timpul să ne ocupe din nou. Cine cochetează cu această idee în spaţiul public trebuie pedepsit. Sunt declaraţii împotriva statului român. Acest mesaj trebuie să înceteze”, a conchis Stelian Tănase.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL