STS construiește un centru de date pentru Ministerul Justiției

Ministerul Justiției
Sursa foto: X

Con-A Operations, Construcții Erbașu și asocierile formate din Asgo Telecom (lider) și Radcom, T.T.&CO Solaria Grup (lider), Euras și Atelierul Arhitext, respectiv Constructim (lider) și ETA2U s-au înscris la o licitație organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru proiectarea și construirea unui imobil cu destinație de centru de date TIER IV în localitatea Giroc (județul Timiș), potrivit datelor remise pentru Profit.ro.

„Achizitia are ca obiect proiectarea și execuția de lucrări pentru realizarea unui centru de date și spații administrative cu destinatia de „IMOBIL CU DESTINAȚIE SPECIALĂ – CENTRU DE DATE TIER IV”, în vederea desfășurării în condiții optime a activităților curente ale instituției și va permite acomodarea infrastructurii tehnice, a sistemelor informatice si de monitorizare/management precum și a echipelor de administrare, inclusiv personalul care îl va deservi”, scrie în anunțul de participare al licitației.

Lucrările de execuție se referă la construirea imobilului centru de date și spații administrative cu regim de înălțime P+2E+Eth.

„Lucrările de execuție se referă inclusiv la amenajări exterioare ale curții, împrejmuirea incintei la limita de proprietate, bazin subteran pentru rezerva de apă, toate instalațiile aferente, racorduri și branșamente care să asigure funcționalitatea dorită. Infrastructura și suprastructura de rezistență a clădirii se compun din: fundații tip radier general din beton armat, cadre de beton armat, realizate din stâlpi de beton armat și planșee alcătuite din grinzi și plăci; scările se vor realiza în varianta de beton prefabricat, iar compartimentările interioare din materiale ușoare de tip gips-carton”, mai scrie în anunț.

Clădirea va fi echipată cu sistem de voce-date, sistem detecție si semnalizare incendiu, sistem de supraveghere video, sistem de control acces, sistem de avertizare la efracție a clădirii, sistem BMS, racord telecomunicații din 2 direcții redundante.

Potrivit informațiilor publice, licitația a fost estimată la 35,6 milioane de lei, fără TVA. Contractul va dura 16 luni de la data atribuirii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: