Supărat pe toată lumea, Elon Musk spune că se mută cu Tesla în Texas

Elon Musk
Sursa foto: CNN

Tesla va acţiona imediat pentru a organiza un vot al acţionarilor pentru a transfera statul de constituire al producătorului de vehicule electrice din Delaware în Texas, a anunţat joi directorul general Elon Musk într-o postare pe X, informează Reuters.

Comentariile miliardarului vin la două zile după ce un judecător din Delaware a respins pachetul salarial record al Tesla pentru Musk, de 56 de miliarde de dolari, calificând compensaţia acordată de consiliul de administraţie al producătorului de vehicule electrice drept „o sumă de neînţeles”, nedreaptă faţă de acţionari.

După pronunţarea hotărârii, Musk a postat pe reţelele de socializare X: „Nu vă înfiinţaţi niciodată compania în statul Delaware”.

El a lansat apoi un sondaj pe X în care întreba dacă Tesla ar trebui să îşi schimbe statul de constituire în Texas. Peste 87% din cele peste 1,1 milioane de voturi exprimate au fost în favoarea unei schimbări.

„Votul publicului este fără echivoc în favoarea Texasului! Tesla va acţiona imediat pentru a organiza un vot al acţionarilor pentru a transfera sediul social în Texas”, a declarat Musk în ultima sa postare pe X.

Tesla şi-a mutat deja sediul central în Texas, din California, în 2021, după ce Musk a criticat dur reglementările şi taxele din California.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL