Suspectul de uciderea copilei din lada patului arestat în Olanda

Ilie Marcel Şerbuc / Facebook
Sursa foto: Facebook

Ilie Marcel Șerbuc, bărbatul care este principalul suspect în cazul morții fetiței de 12 ani care a fost găsită moartă în lada unei canapele, într-un apartament din București, a fost prins de polițiști în Olanda.

„În urma cooperării polițienești dintre Poliția Română și autoritățile din Regatul Țărilor de Jos, în cadrul unei operațiuni ENFAST, astăzi, 10 iunie, a fost depistat un bărbat, de 37 de ani, urmărit la nivel internațional, pentru omor.

Acesta a fost depistat cu sprijinul atașatului de afaceri interne al Regatului Țărilor de Jos la București, în țara respectivă, urmând a se desfășura în continuare procedura de predare către România”, se arată într-un comunicat emis de autorități. 

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare, notează adevarul.ro.

Judecătorii Tribunalului București au decis să emită un mandat de arestare preventivă pe numele lui Ilie Marcel Șerbiuc după ce la dosar au fost depuse probe care indică faptul că acesta ar fi săvârșit fapta.

Șerbuc a închiriat apartamentul din Sectorul 4 în luna martie. S-a mutat acolo împreună cu concubina sa și fiica acesteia de 12 ani (Ana Maria). Proprietarul apartamentului este cel care a găsit în lada patului corpul fetei.  Potrivit legiștilor, ea a murit în chinuri groaznice.

Mama fetei, lăsată în libertate

Simona Iftimovici, mama fetei, a fost reținută marți în Spania, fiind considerată suspectă în cazul morții fiicei. Apoi a fost adusă în România și audiată vineri, 9 iunie, timp de 11 ore la Serviciul Omoruri din Capitală, după care a fost lăsată să plece.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului, femeia a dat o declaraţie coerentă în faţa procurorilor, iar din această declaraţie nu au rezultat indicii că ea ar fi implicată în comiterea crimei, relatează Agerpres.

Ea susține că în ziua în care și-a văzut pentru ultima dată copila a plecat la muncă la ora 5.00, iar Ana Maria a rămas în apartament cu concubinul său.

La întoarcere, acesta i-a spus că fata a plecat la tatăl biologic și are telefonul mobil descărcat, de aceea nu poate fi contactată.

Marcel Șerbuc a mărturisit crima la telefon

După ce Ana Maria a fost dată dispărută, polițiștii au mers să o caute și la mama lui Marcel Șerbuc, în comuna Şcheia (Suceava). Femeia le-a spus că nu știe unde este fiul ei.

Câteva zile mai târziu femeia a primit un telefon din partea fiului. „I-am spus că era căutat de poliție și l-am întrebat de ce. Atunci, el, deși la început n-a vrut să-mi spună nimic, mi-a zis că a făcut ceva foarte grav și că a omorât-o pe Ana Maria, fiica concubinei lui. A spus că a avut un conflict spontan cu fata, iar el a împins-o, ea a căzut, s-a lovit de marginea căzii și a început să sângereze şi să tremure. Mai mult n-a vrut să-mi spună”, a mărturisit femeia, recent, în anchetă

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: