SUV-ul Dacia Duster, premiat înainte de a fi testat

Dacia Duster
Sursa foto: dacia.ro

Publicația franceză l`Argus a premiat a treia generație Dacia Duster înainte ca modelul să ajungă la testul internațional sau să fie prezentat în showroom-uri.

Surprinzător pentru mulți, un juriu independent a considerat a treia generație Dacia Duster – model prezentat, deocamdată, doar jurnaliștilor, static, în cadrul unui eveniment desfășurat în Portugalia – drept „Noutatea Anului”. Modelul produs la uzina românească din Mioveni a învins în această categorie în fața a două contracandidate franceze electrice – Renault Scenic și Citroen e-C3.

Conform celor de la l`Argus – reputată publicație franceză specializată în informații din domeniul auto – „cu doar câteva săptămâni înainte de a fi pus în vânzare, noul Dacia Duster a obținut primul său premiu la ceremonia Trophees de L’argus. Juriul nostru independent l-a votat «Noutatea Anului», mașina devansând două vehicule franceze care se vor remarca și ele în 2024: Renault Scenic E-Tech și Citroen e-C3”.

Categoria de premii „Noutatea Anului” include, așa cum explică jurnaliștii francezi, vehiculele prezentate în 2023 dar care urmează să fie puse în vânzare în 2024. Aici, ca și în cazul celorlalte premii, nu este luată în calcul plăcerea de a conduce. Clasamentul se bazează pe relevanța noii mașini în gama producătorului și pe contribuția sa la peisajul concurențial.

Pentru a justifica alegerile făcute, membri juriului au explicat că „Dacia Duster 3 s-a clasat cu 22 de puncte în fața celui mai apropiat rival. SUV-ul românesc a cucerit juriul în ceea ce privește stilul (mai aventuros, dar fără impact asupra dimensiunilor reale în ansamblu), tehnologia (sosirea unor propulsoare electrificate mild-hybrid și full-hybrid) și prețul (în continuare mai mic decât cel al concurenței, în ciuda creșterii). Juriul a salutat, de asemenea, reînnoirea unor argumente de lungă durată, cum ar fi prezența versiunilor cu tracțiune integrală și a celor cu GPL”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: