Tancuri Abrams pentru România – Ambasada SUA

Sursa foto: X

Ambasada SUA în România anunţă vânzarea a 54 de tancuri de luptă M1A2SEPv3 din Statele Unite pentru ţara noastră, ca parte a unui pachet important de echipamente militare şi servicii. Modelul M1A2 SEPv3 este cea mai recentă versiune, îmbunătăţită, a tancului de luptă principal Abrams, care oferă protecţie, supravieţuire, letalitate şi capacitate a reţelei de comunicaţii sporite. Tancurile sunt aceeaşi variantă cu cele folosite în prezent de Statele Unite şi vor creşte interoperabilitatea României cu SUA şi aliaţii din NATO, în special pe flancul estic al alianţei.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti Kathleen Kavalec a precizat că standardul înalt al cooperării în domeniul securităţii între Statele Unite şi România şi a reafirmat angajamentul SUA faţă de suvernitatea şi integritatea teritorială a României, arată comunicatul de presă al ambasadei SUA în România.

Kavalec a subliniat, de asemenea, valoarea pe care Statele Unite o acordă Parteneriatului Strategic şi prieteniei cu România, care se bazează pe valori şi interese comune.

„Această tranzacţie demonstrează puterea şi vitalitatea relaţiei noastre bilaterale, precum şi dedicarea noastră reciprocă faţă de stabilitatea şi securitatea regională”, a adăugat Kathleen Kavalec, potrivit sursei citate.

Ea a adăugat că tancurile M1A2 Abrams vor oferi României o platformă modernă şi fiabilă, pentru a descuraja agresiunea şi pentru a-şi apăra graniţele.

Ele vor contribui, de asemenea, la apărarea colectivă a NATO şi vor spori capacitatea noastră de a opera împreună în mod eficient.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: