Tarifele de distribuție a energiei electrice vor crește cu circa 6% anul viitor – ANRE

Sursa foto: Unsplash

Distribuitorii de energie electrică vor primi o majorare a tarifului reglementat de distribuție de circa 6%, începând cu 1 ianuarie 2024. Efectul asupra majorității clienților va fi nul (plătește statul unde e cazul), iar pentru cei – mult mai puțini – care totuși vor suporta creșterea, efectul este minor, 1,4 bani/kWh.

Tarifele de distribuție a energiei electrice vor crește cu aproximativ 6% de la 1 ianuarie 2024, a declarat vicepreședinte ANRE, Gabriel Andronache, prezent la o conerință pe teme de energie organizată de Ziarul Financiar răspunzând la o întrebare pusă de noi.

Oficialul ANRE a confirmat indirect că există anumite fricțiuni între Autoritate și operatorii de distribuție care, neoficial, s-ar fi plâns că majorarea de tarife este prea mică pentru a le acoperi toate costurile.
“Am avut mai multe discuții, sunt mai multe solicitări legate de anumite activități pentru care ar dori bani cât mai mulți…Și ei ar fi putut să facă investițiile puțin mai calculat, în special pe zona de transport, astfel încât dacă rețeaua era întărită etapizat, nu exista aceast presiune realizată de prosumeri”, a spus Andronache, răspunzând întrebării noastre.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL