Încep audierile în cazul Simonei Halep. Când se va anunța decizia

simona halep1
Sursa foto: Facebook / Simona Halep

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cu sediul la Lausanne, începe miercuri audierile în cazul în care Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Audierile sunt programate de miercuri până vineri şi nu se ştie când va anunţat decizia forul de la Lausanne, putând fi o chestiune de zile sau de luni.

Potrivit TAS, părţile, martorii şi experţii vor participa la audiere atât personal, cât şi la distanţă, inclusiv Halep, care va fi prezentă în persoană. Audierea va avea loc cu uşile închise, deoarece niciuna dintre dintre părţi nu a solicitat o audiere publică.

Comisia TAS şi părţile la procedură au stabilit un calendar detaliat al audierilor. Audierea va începe la 7 februarie 2024, la ora 9:30 (10.30 – ora României), cu pledoariile de deschidere ale părţilor, urmate de depoziţiile martorilor şi ale experţilor.

Susţinerile orale de încheiere vor avea loc în ultima zi. Încheierea audierii ar trebui să aibă loc în jurul orei 15:30 (16. 30 – ora României), la 9 februarie 2024.

Comisia TAS desemnată să judece această chestiune este formată din Annabelle Bennett (Australia), preşedinte, Jeffrey G. Benz (SUA) şi profesorul Ulrich Haas (Germania).

La cererea părţilor, nu vor fi furnizate informaţii suplimentare cu privire la identitatea participanţilor (reprezentanţi, experţi şi martori).

TAS precizează că Halep nu va face nicio declaraţie pentru mass-media înainte de sfârşitul audierii.

În urma audierii, Comisia TAS va delibera şi va pregăti hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia.

În acest moment, nu se poate da nicio indicaţie cu privire la data la care va fi pronunţată hotărârea arbitrală finală.

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023,Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: