Taxiurile autonome creează haos în SUA: Eram într-o intersecție, nu știa ce să facă

Sursă foto: Digi24.ro
Sursă foto: Digi24.ro

Mult disputatele taxiuri fără șofer din San Francisco le creează tot mai multe probleme locuitorilor, la nici o săptămână după ce au primit permisiunea să circule non-stop în toată metropola. Oficiali, rezidenți și taximetriști au respins inovația. La fel și agențiile de transport și siguranță. Motivul – mașinile autonome sunt imprevizibile. I-au încurcat pe pompieri în timpul intervențiilor, au provocat ambuteiaje și chiar au încălcat reguli de circulație.

Reprezentant al poliției: Văd cel puțin un incident cu mașini autonome pe zi.

„Eram într-o intersecție mai ciudată, iar mașina s-a oprit în mijloc, în timp ce alte vehicule circulau. Evident că nu știa ce să facă și pur și simplu s-a oprit”, a declarat un bărbat, conform digi24.ro.

„Dintr-un anumit motiv, mașina autonomă s-a oprit în spatele unui camion de remorcare cu avariile pornite, chiar în mijlocul străzii. Mașina nu a putut identifica problema pentru a-l putea ocoli, așa că am așteptat în spatele ei vreo 5 minute”, a declarat o femeie care a asistat la aceste inconveniențe.

Dezvoltator: Toate aceste lucruri sunt erori și probleme de algoritm. Lucrul bun este că mașina se oprește, nu accelerează, nu face nimic altceva”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: