Teatrul Naţional Iaşi duce la Chisinău două spectacole de excepţie pentru publicul de peste Prut

La cea de-a opta ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti, eveniment organizat de Naţionalul „Mihai Eminescu” din Chişinău, Teatrul Naţional Iaşi aduce două spectacole de excepţie pentru publicul din Republica Moldova. Piesele „Antonin Artaud. Familia Cenci” şi „Lysistrata, dragostea mea” vor putea fi urmărite pe 15 şi 16 septembrie la Chişinău.

Primul spectacol, „Antonin Artaud. Familia Cenci”, o producţie în regia lui Silviu Purcărete, va avea loc pe 15 septembrie la Sala Mare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, începând cu ora 19:00. Spectacolul, care a avut premiera la Iaşi pe 12 iunie anul trecut, a strâns trei nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2023, inclusiv pentru „Cel mai bun spectacol” şi „Cea mai bună actriţă în rol principal” – Ada Lupu pentru rolul Beatrice Cenci. Echipa lui Silviu Purcărete s-a remarcat şi la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti din toamna trecută.

A doua producţie, „Lysistrata, dragostea mea” de Matei Vişniec, va fi prezentată pe aceeaşi scenă pe 16 septembrie, la ora 19:00. Această piesă, care a avut premiera la Iaşi în primăvara acestui an, a fost invitată la SEAS 2023 – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului de la Constanţa şi va participa şi la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti în luna octombrie.

Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii Republicii Moldova şi Ministerului Culturii României, al Institutului Cultural Român şi al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, precum şi al Biroului de Cooperare al Elveţiei.

Citește mai mult pe ziaruldeiasi.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL