Temperaturi record de minus 15 grade în Franța. Sute de șoferi din Spania au rămas blocați pe o autostradă

Sursă foto: Freepik

Frigul care s-a abătut asupra nordului Franței a adus un record de temperatură pentru această perioadă a anului. În Spania, armata a fost chemată în ajutorul celor 600 de șoferi care au rămas blocați pe o autostradă din cauza zăpezii. Totodată, milioane de americani sunt sub alertă meteo de gheață și ninsori, iar zeci de persoane au murit din cauza vremii severe.

Frigul care s-a abătut asupra nordului Franței a adus un record de temperatură pentru această perioadă a anului. Au fost aproape minus 15 grade Celsius într-o localitate din regiunea Pas-de-Calais. Asta în timp ce în nord-est, sunt zone în care temperaturile nu au depășit de două săptămâni bariera de zero grade Celsius.

În ciuda frigului pătrunzător, oamenii au scos săniile și plăcile de snowboard și s-au bucurat de zăpadă.

Nu la fel de fericiți sunt șoferii, care trebuie să dea dovadă de multă răbdare și îndemânare pe șoselele acoperite de polei.

Probleme în trafic sunt și în estul Germaniei. Zăpada și gheața neagră le dau bătăi de cap conducătorilor auto, în special celor de pe TIR-uri. Camioanele nu mai pot înainta și s-au format coloane pe autostrăzi, în timp ce în unele orașe, transportul în comun a fost suspendat.

Asta în timp ce în Spania, armata a fost chemată în ajutorul celor 600 de șoferi care au rămas blocați pe o autostradă din cauza zăpezii. S-a întâmplat în nordul țării, unde temperaturile au scăzut la minus 13 grade Celsius.

Vremea severă de iarnă face zeci de victime

Cel puţin 50 de persoane au murit în această săptămână din cauza vremii severe de iarnă care afectează Statele Unite, au anunţat vineri autorităţile şi presa locală. Gerul, ninsorile şi condiţiile de gheaţă fac drumurile deosebit de periculoase, perturbă transportul aerian, închid şcolile şi lasă mii de locuinţe fără curent electric. Milioane de americani se află sub alertă meteo.

În statul Tennessee, din estul Statelor Unite, Departamentul de Sănătate a raportat 14 decese cauzate de condiţiile meteorologice.

În statul Pennsylvania (nord-est), cinci femei au murit marţi într-un accident care a implicat o semiremorcă pe o autostradă, potrivit poliţiei.

Cinci decese cauzate de condiţiile meteo au fost de asemenea raportate în Kentucky (est), a informat vineri guvernatorul Andy Beshear într-un comunicat, în timp ce în Oregon (nord-vest), trei persoane au fost electrocutate când un cablu electric a căzut miercuri peste maşina lor în timpul unei furtuni de zăpadă, potrivit pompierilor din Portland.

În Oregon, 75.000 de persoane nu aveau energie electrică vineri seară, potrivit Poweroutage.us, iar guvernatorul a declarat stare de urgenţă.

De asemenea, au fost raportate decese în statele Illinois (nord-est), Kansas (centru), New Hampshire (nord-est), New York (nord-est), Wisconsin (nord) şi Washington (nord-est).

Potrivit site-ului FlightAware.com, 1.100 de zboruri americane au fost anulate şi alte 8.000 au fost amânate din cauza vremii, în timp ce valul de frig va persista în anumite regiuni, cum ar fi centrul ţării, şi în weekend.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL