Tentative de fraudă online care folosesc numele şi imaginea ministrului Economiei

Ştefan Radu Oprea
Sursa foto: Facebook / Ştefan Radu Oprea

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului atrage atenţia asupra existenţei în spaţiul public a unor atacuri de tip phishing asupra unor companii de stat, în acest caz Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A, folosind imaginea şi numele ministrului Ştefan-Radu Oprea.

Potrivit unui comunicat al ministerului, site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea companiilor respective şi a unor persoane publice, în încercarea de a obţine credibilitate şi pentru a obţine câştiguri frauduloase, relatează Agerpres.

„Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme. Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului nu susţine şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate)”, se arată în comunicat.

Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, ministerul recomandă ca înainte de a lua o decizie de investiţii să fie consultate sursele oficiale de informare, respectiv pentru Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A. – www.transgaz.ro, sau Ghidul de a deveni investitor, disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti, la adresa: https://m.bvb.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: